Parlamentarii PMP vor vota in Parlament "pentru inceperea urmaririi penale" a declarat, duminica, presedintele PMP Eugen Tomac, care spera ca Udrea sa-si poata dovedi nevinovatia in instanta.

Tomac a fost intrebat cum vor vota parlamentarii PMP luni, in Parlament, in cazul Elenei Udrea. "Pentru inceperea urmaririi penale. Obiectivele noastre sunt clare. Eu sper ca doamna Udrea sa poata sa-si dovedeasca nevinovatia in instanta", a raspuns Tomac, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca Udrea nu mai este membru al PMP si ca "partidul merge mai departe".

De asemenea, Tomac a aratat ca este "o situatie delicata" si ca nu se afla in situatia de a-i sfaturi lui Udrea. "Nu sunt in situatia sa-i dau doamnei Udrea sfaturi. E o situatie delicata", a precizat presedintele PMP.

  • UPDATE - Elena Udrea: Parlamentul nu trebuie sa fie scut in fata anchetelor penale

Deputatul Elena Udrea a declarat ca i se pare normal ca parlamentarii PMP sa voteze pentru inceperea urmaririi penale in cazul sau, adaugand ca Parlamentul nu trebuie sa fie "scut" in fata anchetelor de acest fel, transmite Agerpres.

"Mi se pare normal sa se voteze pentru inceperea urmaririi penale", a spus duminica Udrea, la Palatul Parlamentului.

Ea a precizat ca Parlamentul nu trebuie sa fie "scut in fata anchetelor penale".

"Nu m-am opus niciodata si nici la sedinta trecuta a comisiei inceperii urmarii penale impotriva mea. Cred ca Parlamentul nu trebuie sa fie scut in fata anchetelor penale, de aceea pozitia mea a fost permanent in favoarea cercetarii penale a unui parlamentar, a unui fost ministru, atunci cand exista suspiciuni ca ar fi savarsit o fapta penala", a aratat Udrea.

Ea a mentionat ca ceea ce se intampla in cazul sau arata "o situatie exceptionala".

"Ceea ce se intampla in cazul meu cred ca arata o situatie exceptionala. Intr-o singura zi, in doar doua ore s-au emis trei cereri de arestare preventiva pe numele meu. Este un caz nemaiintalnit, cu atat mai mult cu cat nici in Gala Bute, nici in cazul celor doua denunturi pentru care s-a facut cerere de arestare preventiva, nu am fost nici macar intrebata de procurori care este punctul meu de vedere referitor la acuzatiile care mi se aduc. In gala Bute, un dosar in care se dau declaratii de trei ani de zile, nu am fost niciodata chemata sa dau vreo explicatie. S-a cerut direct arestarea mea", a spus Elena Udrea.

Elena Udrea a sustinut ca este tinta unei actiuni de denigrare care are ca finalitate tacerea sa.

"In cazul Microsoft, in urma a doua denunturi, ar trebui sa le vedeti ca sa intelegeti de ce sunt superficiale si neserioase, in urma a doua denunturi, fara sa fiu intrebata care este punctul meu de vedere referitor la ce spun doi oameni, pe unul nu l-am vazut in viata mea si nu il cunosc, s-a cerut direct arestarea mea, desi aceste denunturi existau la dosar si in data de 29 ianuarie cand am fost chemata la DNA si cand am fost pusa sub control judiciar. Ce s-a intamplat intre joi, 29 ianuarie, si marti, 3 februarie, in acest dosar de a trebuit sa se treaca la arestarea preventiva pentru aceste doua denunturi care atunci existau in cauza dar nu au fost invocate de procurori? (...) Sunt intrebari care ma indreptatesc sa cred ca impotriva mea exista un asalt in acest moment, sunt tinta a unei actiuni de denigrare si in acelasi a unei actiuni care are ca finalitate tacerea mea", a spus Udrea.

Ea a subliniat ca dupa denuntul pe care l-a facut impotriva generalului Coldea de la SRI a pornit "toata aceasta avalansa de cereri de arestare".

"Se doreste sa tac pentru ca ce s-a intamplat intre joi si marti este de fapt denuntul pe care eu l-am facut impotriva generalului Coldea de la SRI. De aici a pornit toata aceasta avalansa de cereri de arestare nemaiintalnita in Parlamentul Romaniei. Ganditi-va ca luni in Parlament se vor vota patru cereri impotriva unui singur deputat. Una de incepere a urmaririi penale si trei de arestare preventiva", a aratat Udrea.

Deputatul a punctat ca in dosarul Microsoft alte cateva zeci de persoane care au fost implicate direct sunt cercetate in libertate, iar pentru ea se cere arestarea preventiva.

"In acelasi timp nu se spune cand, ce am comunicat, cui. Nu exista in solicitarea procurorilor de a se schimba cererea de control judiciar in arestare preventiva, nu exista precizarea: ce am incalcat, prin ce am incalcat controlul judiciar, ce am declarat, cand am declarat, in asa fel incat sa pot sa ma apar cu privire la aceasta acuzatie. Nu mai spun ca alti acuzati, de-a lungul timpului au facut conferinte de presa, au scris carti in care si-au exprimat pozitia publica referitor la acuzatiile care li s-au adus si nu a fost cazul sa fie arestati, si aici pot sa dau nume celebre de acuzati care au fost judecati in libertate, nu in arest preventiv, pana la decizia finala a unei instante de judecata si care in tot timpul acesta s-au aparat de acuzatii in mod public si nu s-a cerut arestarea lor", a explicat Udrea.

Deputatii Comisiei juridice a Camerei Deputatilor s-au reunit duminica in sedinta pentru a da rapoarte pe cererile DNA la adresa Elenei Udrea, in dosarele "Gala Bute" si "Microsoft".