PNL va decide, luni, daca va desemna un candidat pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala, pe postul ramas vacant in urma demisiei lui Toni Grebla, a anuntat, sambata, co-presedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Luni, la ora 10.00, va fi sedinta conducerii PNL, este unul dintre punctele de pe ordinea de zi, (...) daca PNL considera necesar sa facem o propunere pentru ocuparea acestui loc vacant din CCR", a spus ea, potrivit Mediafax.

Intrebata care este punctul sau de vedere in aceasta privinta, Ghorghiu a raspuns: "N-as vrea sa fac aprecieri astazi, inainte de discutie, pentru ca vor fi argumente pro si contra acestei posibile desemnari".

Alina Gorghiu a mentionat ca in cazul in care PNL va decide sa nu propuna candidat, liberalii vor analiza propunerile venite din partea celorlalte partide.

Gorghiu a spus, pe de alta parte, ca este important ca persoana desemnata, fie doar de PSD, PNL sau celelalte partide parlamentare, si care va votata in plenul Senatului, sa fie un om care nu doar sa indeplineasca tehnic conditiile prevazute de lege, cum ar fi vechimea in domeniul juridic, ci unul care sa se priceapa la tot ce inseamna activitatea Curtii Constitutionale, "personalitate care sa fie departe de absolut orice comentariu rautacios" care ar putea fi facut.

"Sper ca indiferent cine va face propunerea, persoana desemnata pentru CCR sa fie o persoana de necomentat din toate punctele de vedere", a mai spus aceasta.

Intrebata cum sta PNL cu majoritatea in Senat, pentru a-si impune candidatul, ea a raspuns: "In momentul acesta e o discutie care nu trebuie purtata in termeni de majoritate a PNL sau PSD atunci cand vine vorba de Curtea Constitutionala".

Toni Grebla si-a prezentat demisia din functie, miercuri, in Plenul CCR, invocand presiunile exercitate asupra institutiei in legatura cu exercitarea atributiilor sale, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala in cazul sau, pentru fapte de coruptie.

Plenul Curtii Constitutionale a luat act de demisia lui Toni Grebla, iar presedintele CCR a constatat incetarea mandatului acestuia.