Mircea Geoana si alti patru senatori au anuntat, luni, in plenul Senatului, ca vor activa ca independenti in grupul pentru noul proiect social-democrat intitulat "Romania noastra", Geoana declarand ca va fi o sesiune parlamentara "extrem de interesanta", potrivit agentiei Mediafax.

Mircea GeoanaFoto: HotNews / DP

"Dupa cum cunoasteti, in urma cu aproape doua luni, din motive care tin de bucataria interna a unui partid parlamentar, subsemnatul a fost fortat sa plece din PSD. Tehnic vorbind, faceam in acest moment parte din acest grup. Din acest moment si pentru perioada urmatoare, voi activa ca senator independent in grupul pentru noul proiect social-democrat, si ceva imi spune sa va spun ca am toata increderea ca oamenii lucizi si curajosi din aceasta aula, din acest Parlament, vor da sansa Romaniei pentru un nou inceput", a spus Geoana, adaugand ca va fi o sesiune parlamentara "extrem de interesanta".

Un anunt similar a facut si senatorul Catalin Croitoru, care a precizat ca se retrage din grupul parlamentar al PSD si va actiona din acest moment ca senator neafiliat in cadrul grupului de initiativa pentru constituirea unui nou partid social-democrat.

Gestul sau a fost urmat de cel al senatorilor social-democrati Dan Ionita si Dan Tataru, acestia precizand ca vor activa ca independenti si vor sustine proiectul lui Mircea Geoana.

Un alt senator care a aderat la acest grup a fost Valer Marian, care a anutat ca, "dupa un an de la excluderea abuziva din PSD", ramane senator independent si va sustine noul proiect social-democrat.

Senatorul Mircea Geoana a lansat, duminica, la Romexpo, un nou proiect social-democrat intitulat "Romania noastra", sustinand ca aceasta initiativa va schimba majoritatea in Parlament, iar in luna martie va fi instalat un nou guvern.

Geoana a spus ca ii asteapta pe cei din PSD alaturi de el, conditia fiind repectarea principiilor proiectului sau.

Initiatorii noului proiect al stangii sunt Mihai Barbuliceanu, Ana Catauta, Razvan Condurateanu, Catalin Croitoru, Maria Dragomir, Mircea Geoana, Bogdan Georgescu, Radu Golban, Florentin Gust, Aurel Dan Ionita, Valer Marian, Oana Mizil, Raul Patrascu, Petre Petrescu, Radu Popa, Razvan Rotaru, Iriza Scarlat, Dan Tataru, Tudor Tanasescu, Violeta Tudosie, Marian Vanghelie.

UPDATE In cursul serii, cinci deputati social-democrati au anuntat, luni, Biroul permanent al Camerei Deputatilor ca demisioneaza din PSD si vor activa ca neafiliati, potrivit agentiei Agerpres.

Cei cinci sunt: Dumitru Chirita, Florentin Gust, Petre Petrescu, Scarlat Iriza si Radu Popa, potrivit unei informari transmise Biroului permanent al Camerei Deputatilor.