Comisia juridica a Camerei Deputatilor va elabora in trei zile raportul asupra cererii DNA privind inceperea urmaririi penale in cazul Elena Udrea, a stabilit, luni, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, potrivit Mediafax.

Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu a precizat ca Biroul Permanent a hotarat in unamitate sa fie inaintata catre Comisia juridica solicitarea DNA in cazul Elena Udrea, aceasta comisie avand trei zile pentru a intocmi raportul si apoi in termen de cinci zile va fi dezbatut in plen.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii, si senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, in dosarul "Gala Bute", in care sunt suspectati de fapte de coruptie.

"Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012", potrivit DNA.

Cererile de avizare a urmaririi penale a fostii ministri Elena Udrea (PMP) si Ion Ariton (PDL) au fost formulate in cadrul dosarului "Gala Bute", in care luni anchetatorii fac 18 perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Hunedoara si Gorj, la sediile mai multor firme si la persoane suspectate de fapte de coruptie, in dosarul "Gala Bute".