Co-presedintele PNL Vasile Blaga, liderul PDL, a declarat vineri ca liberalii vor depune in Parlament o motiune de cenzura chiar si in cazul in care nu vor reusi o majoritate, argumentand ca este obligatia Opozitiei sa sanctioneze puterea, potrivit Agerpres.

"Noi vom depune o motiune de cenzura, este dreptul si obligatia Opozitiei de a sanctiona puterea. Speram ca atunci cand vom depune motiunea de cenzura sa avem si majoritate in Parlament. (...) Daca nu reusim o majoritate nu este nicio crima, dar motiune de cenzura impotriva proastei guvernari Ponta, pe care o vedeti in fiecare zi, sigur ca va fi depusa", a spus Blaga la Palatul Parlamentului, dupa sedinta Colegiului National Director al PDL.

El a precizat ca nu va amana motiunea de cenzura pentru sesiunea din toamna pentru ca opozitia are dreptul la o singura motiune de cenzura motiunea de cenzura. "Daca esti in opozitie responsabil, trebuie sa depui o motiune de cenzura", a aratat Blaga.

Liberalii vor initia in noua sesiune parlamentara o motiune de cenzura, dupa prezentarea programului de guvernare al PNL care are ca termen limita data de 28 februarie, a anuntat, la inceputul lunii ianuarie, copresedintele PNL Alina Gorghiu.