Europarlamentarul PSD Catalin Ivan sustine ca nu a existat un motiv real pentru suspendarea sa de la conducerea organizatiei PSD sector 1, decizie luata vineri de Comitetul National Excutiv al partidului, opinand ca a fost pedepsit din cauza unor pozitii critice luate fata de Liviu Dragnea si Sebastian Ghita. "Daca zici ceva rau de Sebastian Ghita in PSD, esti sanctionat. In PSD se pare ca daca nu esti de acord cu Liviu Dragnea si te iei de Sebastian Ghita esti pedepsit si dat de exemplu ca nimeni sa nu mai indrazneasca asa ceva pe viitor, sa fie o lectie pentru toata lumea", a declarat Catalin Ivan pentru Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, in opinia sa, sanctiunea primita ar avea la baza faptul ca in urma cu un an si jumatate conducerea PSD sector 1 a decis inlocuirea unor presedinti de centre de vot care nu functionau. El a adaugat ca reprosul primit de la presedintele PSD, Victor Ponta, referitor la un rezultat slab al alegerilor obtinut de filiala sector 1 nu se sustine in conditiile in care au existat in tara, la nivel urban, 15 organizatii cu rezultate mai slabe si inca 12 organizatii, conduse de primari social-democrati, cu rezultate similare la prezidentialele din noiembrie. "In conditiile acestea trebuiau dizolvate 27 de organizatii PSD la nivel urban", a adaugat el.

Ivan a mentionat ca a primit reprosuri referitoare la pierderea alegerilor numai din partea lui Victor Ponta. "Cu alte cuvinte se subintelege ca Victor Ponta a pierdut alegerile din cauza PSD sector 1", a mai spus el.