Deputatul Eugen Tomac si-a depus candidatura la functia de presedinte al Partidului Miscarea Populara (PMP), a confirmat miercuri, pentru Agerpres, Nicolae Ivaschescu, vicepresedinte al formatiunii.

Ivaschescu a precizat ca se numara printre cei care sustin motiunea in baza careia Tomac va cere confirmarea in functia de sef al PMP.

Conform unui comunicat de presa al PMP, transmis miercuri, Eugen Tomac si-a depus si motiunea pentru alegerile interne, intitulata "Romania implicata - PMP Partidul Schimbarii".

Alaturi de Tomac, mentioneaza sursa citata, motiunea a fost semnata, "ca principal sustinator", de europarlamentarul Siegfried Muresan, propus pentru functia de prim-vicepresedinte al PMP.

"Echipa condusa de cei doi militeaza pentru reinnoirea clasei politice si isi propune sa raspunda asteptarilor electoratului roman care, asa cum am vazut la alegerile recente, isi doreste un alt mod de a face politica si un alt tip de politician", se precizeaza in comunicatul PMP.

Congresul in care se va alege o noua conducere a PMP este programat sa se desfasoare in data de 8 februarie. Actualul presedinte al PMP, Elena Udrea, a anuntat ca nu intentioneaza sa mai candideze.