PSD sustine modificarea sistemului de vot pentru romanii din disapora si vrea intocmirea unui registru al romanilor care traiesc in strainatate "fie ca e vorba de vot electronic sau vot prin corespondenta", a declarat miercuri premierul Victor Ponta la finalul consultarilor de la Palatul Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis. PSD a fost primul partid care a intrat la consultarile cu seful statului, la ora 10:00. Ponta a mai anuntat ca PSD sustine reducerea numarului de parlamentari si Parlament bicameral, simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii, dar si mai multa transparenta in activitatea legislativului, dupa modelul PE.

Cele mai importante declaratii ale lui Victor Ponta:

  • PSD sustine schimbarea modalitatii de vot in strainatate prin intocmirea unui registru al romanilor care traiesc in strainatate, fie ca e vorba de vot electronic sau de vot prin corespondenta.
  • Sprijinul nostru pentru o modificare a regulamentului celor doua camere parlamentare - proceduri cat mai rapide pentru ridicarea imunitatii parlamentare.
  • Sustinem o modificare mai ampla care sa faca activitatea parlalementara mai transparenta, dupa modelul de lucru care sa urmeze modelul din PE: luni - zi de lucru in grupurile parlamengtare si prezenta primului ministru sau a unui reprezentant al Guvernului, marti - reprezentanti ai societatii civile prezenti in Parlament, miercuri si joi - activitate in plen si vot final joi, dupa modelul PE care asigura transparenta.
  • Sa intre in discutie si legea finantarii partidelor politice, sa avem un sistem transparent si foarte clar pentru partide si modul de finantare a lor si a campaniilor electorale.
  • Sustinem pastrarea Parlamentului bicameral si suntem de acord cu reducerea numarului de parlamentari. Trebuie gasita exact si modalitatea de a reduce numarul de parlamentari si reprezentarea corecta a cetatenilor.