Senatorul PSD Sorin Bota a cerut vineri, printr-o scrisoare deschisa, organizarea unui congres si alegeri interne in partid, revenirea in partid a celor exclusi, dar si "realizarea unei analize obiective a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor si stabilirea responsabilitatilor".

Bota spune intr-o scrisoare deschisa citata de Mediafax ca nici pana in prezent nu a fost stabilita responsabilitatea pierderii alegerilor prezidentiale, care "a scos in fata problemele mari ale partidului si ale guvernarii".

"Prezidentialele din 2014 au reprezentat cel mai sever esec al unui candidat sustinut de PSD. Desi trebuia sa facem o analiza pertinenta a cauzelor acestei catastrofe electorale, acest lucru nu s-a intamplat. Nici pana azi nu am stabilit responsabilitati si nu am luat masurile pentru a reforma si a redresa partidul", spune senatorul PSD.

El cere sprijinul colegilor pentru sustinerea demersurilor prezentate in scrisoarea deschisa, care cuprinde trei masuri.

"Efectuarea unei analize obiective a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor si stabilirea responsabilitatilor, inclusiv in cazul votului din Diaspora; Revenirea in partid a membrilor nostri exclusi la sfarsitul anului trecut; Crearea unei Comisii de pregatire si organizare a Congresului care sa includa reprezentantii tuturor curentelor din partid, care sa genereze o dezbatere interna autentica si sa se garanteze alegeri interne corecte cu toti membrii de partid, conform Statutului PSD", enumera Bota in scrisoare.