Senatorul PSD Mircea Geoana a anuntat, miercuri seara, ca intentioneaza sa participe la Congresului partidului cu o platforma politica prin care sa schimbe actuala conducere. Geoana a precizat pentru Gandul ca va fi "fizic prezent" la viitorul congres al partidului, sustinand ca excluderea sa "este nula de drept", potrivit Agerpres.

"Voi propune partidului un proiect politic pentru Romania dintr-o perspectiva de stanga autentica. PSD este intr-o situatie critica. Voi propune o platforma pentru congresul PSD si voi aduna foarte multi colegi si colege si sunt convins ca vom avea castig de cauza. Vreau sa ajungem in congres, sa fiu acolo si fizic si voi candida alaturi de alti colegi, dar nu este scopul in viata sa fiu presedinte pe viata la PSD sau la noul PSD. Da, voi fi la congres", a declarat Geoana la Gandul Live.

El a afirmat ca "nu poti sa inchizi usa la 400.000 de membri de partid", in conditiile in care Congresul PSD este forul suprem si intr-un astfel de for se decide orice. Geoana a mai sustinut ca liberalii au dat semnale privind necesitatea schimbarii actualei majoritati guvernamentale. "Ofer PSD o guvernare solida alaturi de PNL pana in 2020. (...)

Motiunea de cenzura, nu merge nimeni bland, sunt suficienti sa avem masa critica, dar eu nu vreau sa fiu un nou Gabriel Oprea sau Tariceanu. Eu nu ma duc cu solutii mediocre, sa fiu un petec la sacul mare al PNL, daca presedintele este dispus sa faca o mare coalitie de tip german, eu va spun ca nu este vorba de 30-40-50 de parlamentari, ci o parte importanta a actualei majoritati", a afirmat Mircea Geoana.

Pe de alta parte, el nu s-a aratat de acord cu afirmatiile lui Marian Vanghelie care i-a chemat pe membrii PSD sa picheteze sediul central al PSD pentru a-l schimba din fruntea partidului pe Victor Ponta. "Au venit la mine foarte multi colegi de partid, eu le-am spus 'PSD nu este Bastilia, Vanghelie propunea sa vina oamenii la partid, congresul se cucereste democratic, nu se cucereste cu oameni in strada'(...) Vanghelie trebuie sa isi schimbe modul de a face politica si sa accepte chiar si un cod de conduita politica", a mai spus Geoana.