Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri ca discutiile privind sustinerea motiunii de cenzura anuntata de liberali au inceput, dar ca acestea nu vizeaza negocieri contra functii, scrie Agerpres.

"Am inceput deja discutii pentru formarea majoritatii, ceea ce se poate cat de firesc. Discutam cu colegi parlamentari pentru ca nu vrem sa fim luati pe nepregatite si, cand dl Predoiu va veni cu programul de guvernare si va fi finalizat, dezbatut, vom avea consultarile cu societatea civila, cu tot ce inseamna elitele de la nivel local si central, nu vrem sa fim prinsi pe picior gresit", a spus Gorghiu, subliniind ca nu a afirmat ca a negociat direct cu Mircea Geoana sau orice alt parlamentar.

Ea a indicat ca lucrurile care tin de majoritatea parlamentara vor fi discutate la momentul oportun, respectiv la prezentarea programului de guvernare.

"Singura negociere care se poarta este aceea de a sustine o motiune de cenzura pentru a inlatura un guvern toxic. Nu se face absolut nicio negociere contra functii executive, nu se face nicio discutie de nume, de formula guvernamentala, absolut nimic. Este dovada simpla de maturitate politica a acestui partid ca nu vom genera asemenea teme si discutii pana nu vom avea lucrurile noastre stabilite: un program de guvernare, cu proiecte de anvergura, agreat de mediul de afaceri, de populatia din Romania, care sa reuseasca sa transpuna agenda publica in agenda politica", a afirmat Gorghiu.

La randul sau, copresedintele PNL Vasile Blaga a aratat ca Guvernul Ponta va cadea prin motiune de cenzura.

"Noi ne grabim sa avem un program de guvernare in dezbatere publica pentru a-l imbunatati pentru cand va cadea Guvernul si va cadea printr-o motiune de cenzura. Eu vad ca foarte multa lume este suparata pe dl Victor Ponta", a spus Vasile Blaga.