Fostul presedinte Traian Basescu va fi invitat la Congresul PMP, care va avea loc pe 8 februarie si la care va fi aleasa noua conducerea a partidului, a declarat, marti, pentru Mediafax, deputatul Clement Negrut, secretar general al PMP.

"Categoric il vom invita pe presedintele Traian Basescu la Congresul PMP, este fondatorul Miscarii Populare, va fi invitatul nostru", a precizat Negrut, dupa o sedinta a conducerii PMP.

El a aratat ca la aceasta sedinta s-a stabilit ca, pana in 28 ianuarie, sa se poata depune motiunile legate de candidaturile celor care aspira sa devina presedinte al PMP la Congrsul din februarie.

"Astazi am decis termenele de depunere a motiunilor pentru sefia PMP, se pot depune pana pe 28 ianuarie, ora 12.00. Pana acum nimeni nu si-a depus candidatura", a mentionat Clement Negrut.

Actualul presedinte al PMP, Elena Udrea, a anuntat ca nu va mai candida la Congresul PMP pentru sefia partidului si va ramane membru al PMP.

Udrea anuntase in timpul alegerilor pentru prezidentiale ca Traian Basescu se va inscrie in PMP, in 21 decembrie, adica in prima zi dupa incetarea mandatului de sef al statului, acesta avand un biru pregatit in sediul PMP. Elena Udrea a spus, luni, ca Basescu nu se inscrie in PMP.