PNL va propune "cu insistenta" sa se treaca la un sistem de vot german, adica jumatate dintre parlamentari sa fie alesi in colegii si jumatate sa fie alesi pe o lista nationala de compensare. Declaratiile au fost facute la RFI de senatorul PNL, Puiu Hasotti, membru in comisia de Cod Electoral. El precizeaza ca "se poate lua in discutie chiar si sistemul olandez sau din Israel, care inseamna lista nationala".

Comisia de Cod Electoral a tinut miercuri prima ei sedinta din 2015. Puiu Hasotti remarca "foarte buna colaborare intre toate partidele politice, intre toti reprezentantii lor, pentru ca este necesara aceasta colaborare, fiind vorba de un Cod Electoral. Decizia care s-a luat in aceasta privinta este aceea ca in principiu, deciziile majore, strategice ale acestor legi cuprinse intr-un Cod trebuie sa se ia prin consens".

Liderul senatorilor PNL spune ca s-ar putea ajunge la un numar de aproximativ 300 de deputati si 110 senatori: "In privinta numarului, nimeni nu poate da o cifra exacta, insa este vorba de aproximativ 300 de deputati si aproximativ 100 de senatori, dupa calculele mele, in jur de 110 senatori".

Continuarea pe www.rfi.ro