Procurorul general Tiberiu Nitu a declarat, miercuri, ca la Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parchetului Inaltei Curti nu exista niciun dosar in care sa fie cercetata Alina Gorghiu. "Am solicitat si am obtinut un raspuns. In prezent, pe rolul Sectiei de urmarire penala nu exista niciun dosar in care sa fie cercetata doamna Gorghiu. Au existat doua dosare solutionate in 2010 cu neinceperea urmaririi penale", a afirmat Tiberiu Nitu, potrivit Agerpres. Precizarea vine dupa ce in presa au aparut informatii cum ca Alina Gorghiu ar fi fost cercetata pentru fals.

Ulterior, presedintele PNL a scris pe Facebook ca acuzatiile au legatura cu doua plangeri penale din 2010 si care au fost solutionate cu neinceperea urmaririi penale.

"Mi-au fost facute doua in anul de gratie 2010. Una de la dna Ridzi, pentru comisia de ancheta ce o privea, alta de la o persoana exclusa din profesia de mediator, plangere facuta impotriva mea si a altor zeci de persoane din profesie, toate soldate cu NUP - neinceperea urmaririi penale. Ironic este ca, dupa solutionarea dosarului, acea persoana exclusa din profesia de mediator chiar si-a cerut scuze pentru ca a initiat plangerea penala. Informatiile care circula azi cu titlu de actualitate sunt, repet, din 2010 si tot in acelasi an am comunicat public solutia si am explicat despre ce e vorba", a aratat Alina Gorghiu.