Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o scurta declaratie de presa la Aeroportul Otopeni, la intoarcerea de la Paris, unde a luat parte la marsul solidaritatii, informeaza Administratia Prezidentiala.

Declaratia a inceput cu o intarziere de 30 de minute, fiind programat la ora 20.30. Presedintele nu a luat intrebari de la jurnalistii prezenti.

Klaus Iohannis:

  • A fost si un mars al solidaritatii internationale, al vointei de a lupta impotriva terorismului.
  • A fost un semn al hotararii noastre de a lupta impotriva extremismului de orice fel
  • Nu au participat doar europeni, doar crestini, ci si musulmani, evrei, atei, agnostici
  • Am discutat cu dna cancelar Merkel, cu dl Junker, cu dl Tusk, cu premierul Olandei, cu premierul Israleului si multi altii
  • Doresc sa folosesc acest prilej sa ii multumesc presedintelui Frantei pentru invitatie si pentru calduroasa primire
  • Ma bucur ca ma putut sa ii fiu alaturi in ceste momente grele.

Vezi B1.ro imagini video cu momentul in care Klaus Iohannis se intalneste cu Francois Holande

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost intampinat la Palatul Elysee de catre presedintele Frantei, Francois Hollande, care i-a multumit in mod special pentru solidaritatea manifestata in primele ore dupa atentatul din 7 ianuarie si pentru raspunsul prompt la invitatia de a participa la marsul de astazi de la Paris," a scris purtatorul de cuvant al sefului statului, Tatiana Niculescu-Bran, pe contul sau de Facebook.

"Presedintele Romaniei l-a asigurat pe presedintele Frantei de sprijinul si fraternitatea poporului roman. Inaintea inceperii marsului, presedintele Klaus Iohannis s-a mai intalnit cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul Germaniei, Angela Merkel si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, precum si cu alti reprezentanti ai statelor europene prezenti la Paris."