Senatorul PC Cristiana Anghel declara, intr-un comunicat citat de Agerpres, ca regreta asasinarea jurnalistilor de la publicatia Charlie Hebdo, insa adauga ca "libertatea presei nu este absoluta", iar presedintele Klaus Iohannis poate adera la miscarea de sustinere "Je suis Charlie" doar in calitate de simplu cetatean, nu si de sef al statului.

Cristiana Anghel nu va mai fi parlamentar din 2016Foto: Hotnews

"Sa ataci ceea ce are cel de langa tine mai sfant nu este dovada nici de curaj, nici de demnitate. Sa pui in pericol viata concetatenilor tai (au murit francezi care nu aveau nicio legatura cu respectivele asa-zis caricaturi) nu este expresia nici a curajului, nici a demnitatii, nici a patriotismului. Ci a orgoliului nemasurat si a unei crase inconstiente", sustine vicepresedintele PC.

Potrivit Cristianei Anghel, presedintele Iohannis nu poate adera public la miscarea "Je suis Charlie" in calitate de sef al statului. "Domnul Iohannis se poate declara public 'Je suis Charlie' in cazul in care este doar un cetatean. Nu atunci cand ocupa functia de presedinte al tuturor romanilor. Daca dumnealui (si altii asemenea) sunt Charlie, inseamna ca gandesc la fel si ar fi procedat intocmai...", apreciaza ea.

"Nu, domnilor, libertatea presei nu este absoluta. Nu trebuie dictate legi in acest sens. Exista 'legea bunului simt'. Fiecare om care are un creion in mana si publica trebuie sa aiba in vedere si dreptul meu (sau al oricui, de aiurea) la demnitate, la onoare... dreptul la libera exprimare (nu numai al ziaristilor) ar trebui sa se opreasca (macar ca o dovada de buna educatie) acolo unde incepe dreptul celui de langa tine... Imi pare rau. Regret asasinarea lor. Mais, 'je ne suis pas Charlie'", adauga vicepresedintele PC.