Presedintele Klaus Iohannis a gresit miercuri, in emisiunea Adevarul Live, cand a afirmat ca ministrul Transporturilor este unul dintre membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

El a facut aceasta afirmatie raspunzand la intrebarea "de ce este ca procurorul general sa fie membru al CSAT?": "Eu am spus ca este o chestiune care ar trebui foarte bine judecata. CSAT-ul nu se ocupa numai de apararea tarii ci si de securitatea nationala. Lupta anticoruptie si impotriva crimei organizate tin de securitatea nationala, mai ales in aceasta etapa. Sper sa prindem zilele in care sunt atat de putini corupti incat nu mai constituie o problema de securitate nationala. In CSAT este ministrul Transporturilor, chiar cred ca lucrurile de care se ocupa procurorul general sunt cel putin la fel de importante."

Ministrul Transporturilor este invitat in anumite cazuri la sedintele CSAT.

Cei 13 membri CSAT sunt: Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sunt: ministrul apararii nationale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justitiei, ministrul economiei, ministrul finantelor publice, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.