Elena Udrea afirma, in prima iesire publica pe anul 2015, ca "simpla alegere a lui Iohannis, altfel cu totul intamplatoare", nu va rezolva problemele cu care se confrunta Romania si enumera in randul prioritatilor pentru noul an o lege care sa ajute presa sa "supravietuiasca".

Elena UdreaFoto: HotNews.ro

"Sfarsitul de an 2014 a fost foarte dens si incarcat de tensiune (...) Abia acum incepem sa ne dezmeticim si sa ne dam seama ce s-a intamplat, dincolo de valul de emotie si de asteptarile uriase. Adevarul este ca simpla alegere a lui Iohannis, altfel cu totul intamplatoare, in functia de Presedinte nu va rezolva problemele cu care se confrunta Romania", scrie aceasta, pe contul ei de Facebook.

Elena Udrea avertizeaza ca "daca toate sperantele noastre sunt in Iohannis, se va alege praful de ele" aducand ca argumente "oamenii din spatele noului sef al statului, incepand cu aceiasi dintr-un PNL compromis", consilierii sai si atitudinea acestuia fata de Putere.

"Fundatia nu este deloc solida, pentru ca ea se bazeaza pe interese si foarte multa ipocrizie".

In opinia sa, prioritatile pentru 2015 ar trebui sa vizeze:

  • modificarea Constitutiei prin respectarea vointei romanilor, o noua lege electorala,
  • intarirea si depolitizarea institutiilor (poate chiar prin masuri legislative)
  • o lege care sa ajute presa sa supravietuiasca in aceasta perioada economica dificila fara sa fie obligata sa cante in struna Puterii
  • reforma in Sanatate
  • realizarea unor investitii strategice care sa genereze locuri de munca

"PMP isi ia angajamentul de a fi unul dintre motoarele politice care sa genereze raspunsul la asteptarile celor care vor o Romanie frumoasa. Nu cred ca e insa suficient. De aceea, ii invit pe toti romanii sa produca, prin propriul lor exemplu, schimbarea pe care si-o doresc in tara. Va doresc un 2015 cu dorinte implinite!", incheie aceasta.