Presedintele Klaus Iohannis a invitat liderii partidelor politice parlamentare la consultari, saptamana viitoare, potrivit unor surse din Administratia Prezidentiala, citate de Mediafax.

Intrebata despre aceste consultari, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, in cursul unei conferinte de presa, ca "nu are niciun fel de comunicare pe aceasta tema" din partea sefului statului.

Discutiile presedintelui Klaus Iohannis cu liderii partidelor politice parlamentare vin la o saptamana dupa ce seful statului a avut intalniri cu ministrii Gabriel Oprea, Mircea Dusa si Bogdan Aurescu, pe domeniile care vizeaza activitatea presedintelui, potrivit prevederilor constitutionale.

De asemenea, Iohannis a avut o discutie, lunea trecuta, si cu premierul Victor Ponta, pe tema bugetului de stat pe 2015, pe care l-a si promulgat, si pe tema alocarii suplimentare de 0,3% din PIB pentru Aparare, acest subiect urmand sa se afle pe agenda discutiilor la nivelul Uniunii Europene.

Dupa intalnire, premierul Ponta a scris pe Twitter, dupa discutia avuta la Palatul Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis, ca a fost intalnirea sa "saptamanala" cu seful statului, pe subiecte obisnuite de colaborare institutionala si urari de "La multi ani". "Am avut intalnirea saptamanala cu presedintele Iohannis - subiectele obisnuite de colaborare institutionala! Si urari de La multi ani", a afirmat Ponta, pe Twitter.