PNL va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta in urmatoarea sesiune parlamentara si vrea alegeri anticipate, desi este constient ca acest lucru poate fi foarte greu realizat, au anuntat luni co-presedintii partidului, Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

Alina Gorghiu si Vasile BlagaFoto: captura B1 TV

"Opinia noastra nu s-a schimbat: ne dorim alegeri anticipate. Nu suntem copii, stim ca e un lucru care se poate indeplini extrem de dificil, asta e Constitutia, cu ea defilam si noi. In afara de faptul ca stim ca e dificil sa ajungem la o guvernare legitima prin alegeri anticipate, vom avea in decursul sesiunii parlamentare o motiune de cenzura", a spus Alina Gorghiu intr-o conferinta de presa.

Ea a precizat ca premierul desemnat Catalin Predoiu are ca termen limita data de 28 februarie pentru a prezenta proiectul de guvernare, care va fi supus dezbaterii interne in partid dar si celei publice. Gorghiu a precizat ca tema si data motiunii de cenzura urmeaza a fi stabilita.

"Nu cred ca poti sa depui o motiune de cenzura daca nu ai un program de guvernare pe care sa il prezinti parlamentului in secunda doi in care a picat guvernul Ponta", a argumentat aceasta.

Si Vasile Blaga s-a declarat sceptic in ceea ce priveste sanse de a se ajunge la alegeri anticipate. In opinia sa, in eventualitatea in care guvernul Ponta este demis parlamentarii vor vota urmatoarea propunere de prim ministru deoarece multi dintre ei sunt constienti ca nu vor mai face parte din viitorul Parlament.

"Suntem convinsi ca al doilea guvern trece tocmai datorita numarului excesiv de mare de parlamentari, stiu ca nu se vor regasi in urmatorul Parlament. Indiferent ce la va spune conducerea partidelor, vor vota", a explicat Blaga.