Secretarul de stat Stejarel Olaru (PNL) a fost destituit din functie de catre premierul Victor Ponta, "in cadrul anchetei legate de scandalul votului din diaspora", anunta B1 TV. Acesta era ultimul liberal care a ramas in guvernul Ponta dupa ruperea USL, in februarie 2014.

Premierul Victor Ponta a semnat decretul de destituire din functie a lui Stejarel Olaru ca urmare a scandalului legat de votul din diaspora. Acesta fusese numit in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului de Externe in ianuarie 2013.

Dupa ruperea USL, Crin Antonescu a cerut retragerea din functii a tuturor membrilor PNL care detineau posturi in guvern, cu exceptia lui Stejarel Olaru, motivand ca acesta era implicat intr-un proiect important.

Liberalii l-au acuzat ulterior pe Stejarel Olaru ca a facut propaganda in diaspora pentru Victor Ponta.

"Stejarel Olaru a avut sarcina de a organiza actiuni propagandistice, in special in statele cu comunitati mari de romani la care era invitat Victor Ponta, fara rezultate concrete, totul controlat indeaproape, cu intalniri regizate, pentru a crea o imagine favorabila candidatului PSD la Presedintie.Este inadmisibil ca departamentul insarcinat sa incurajeze si sa sprijine formarea si actiunile asociative ale comunitatilor de romani din Diaspora, sa participe la o asemenea bataie de joc, unica in 25 de ani", a declarat deputatul PNL Costel Alexe, citat de B1 TV.

Stejarel Olaru a mai fost consilier al premierului Calin Popescu Tariceanu pe probleme de securitate nationala si director general la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului Romania.