Elena Udrea raspunde, intr-o postare pe Facebook, afirmatiilor lui Valeriu Turcan conform carora Traian Basescu ar fi numit-o pe Alina Bica la DIICOT la insistentele sale, spunand ca Turcan nu ar trebui sa vorbeasca despre sustineri si recomandari, cariera lui bazandu-se "exclusiv pe asa ceva", relateaza Mediafax.

La randul sau, Valeriu Turcan, raspunde tot pe Facebook, dorindu-i liniste sufleteasca si adaugand ca in toate "trebuie sa existe macar un dram de decenta".

Udrea isi incepe postarea spunand ca Valeriu Turcan "probabil si acum ar fi fost pentru public doar sotul Ralucai Turcan" daca nu ar fi cunoscut-o.

Elena Udrea prezinta argumente care contrazic afirmatiile pe care ea sustine ca Turcan le-a facut. Primul este acela ca, dupa ce a lucrat cu Basescu, "Turcan ar trebui sa recunoasca faptul ca nimeni nu ii poate impune ceva acestuia, oricat ar insista".

De asemenea, ea invoca faptul ca fostul sef al statului "colaborase in cateva momente, cum ar fi elaborarea Codurilor penale, dar nu numai, cu Alina Bica si o cunostea ca profesionist suficient de bine incat sa o sustina fara recomandarea sau insistentele cuiva".

"Nu Valeriu Turcan ar trebui sa vorbeasca despre sustineri si recomandari, deoarece cariera lui se bazeaza exclusiv pe asa ceva. In 2006, a lucrat ca si consultant de comunicare pentru mine. Fusese dat afara de Tariceanu de la Agentia de Strategii Guvernamentale si ramasese fara job. Dupa ce a plecat Adriana Saftoiu de la Cotroceni, in primavara lui 2007, am fost printre cei care l-au sustinut, chiar insistent, pentru ocuparea postului de purtator de cuvant. Asa se face ca, astazi, are ocazia sa vorbeasca pe la televizor in calitate de fost colaborator al Presedintelui si, deci, evident, un mare cunoscator intr-ale politicii!", mai spune Elena Udrea.

Ea avertizeaza ca va vorbi intr-o alta postare despre "episodul cu plecarea de la Cotroceni, dat afara de Presedinte".

Cateva ore mai tarziu, Valeriu Turcan a scris pe contul sau de Facebook: "Doamnei Elena Udrea, ii doresc liniste sufleteasca, impacare si multe bucurii alaturi de familie si cei dragi! In toate trebuie sa existe macar un dram de decenta si dreptate!".