Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, sambata, ca a stabilit cu Alina Gorghiu convocarea pentru 5 ianuarie a comisiei de unificare, pentru "a incepe stabilirea criteriilor dupa care sa se faca unificarea de jos in sus a celor doua partide".

Sedinta acestei comisii urmeaza sa aiba loc luni, 5 ianuarie, la ora 11.00, relateaza Mediafax.

Blaga a spus ca va trebui, de asemenea, sa fie luate decizii fata de o posibila lege pe care PSD ar trimite-o in Parlament referitoare la declararea ca neconstitutionala a OUG 55 privind migrarea alesilor locali.

"Le-am comunicat (membrilor Colegiului Director al PDL - n.r.) ca am discutat cu doamna Alina Gorghiu convocarea pentru luni, 5 ianuarie, la ora 11.00, a comisiei de unificare pentru a incepe stabilirea criteriilor dupa care sa se faca unificarea de jos in sus a celor doua partide si, desigur, va trebui sa luam o serie de decizii clare fata de o posibila lege pe care PSD va trebui sa o trimita in Parlament referitoare la declararea ca neconstitutionala a OUG 55", a mentionat el.

Blaga a fost intrebat despre faptul ca PNL sustine, referitor la OUG 55, ca ar trebui sa-si piarda mandatele toti alesii locali care au migrat la alt partid.

"Aceasta este si pozitia noastra, evident. Dar, pe de alta parte, stiti ca nicio lege nu actioneaza retroactiv, nu cred eu ca PSD, care tocmai s-a procopsit cu 500 de primari, or sa spuna ei: domnu', va dam afara... Nu vad eu atata moralitate la PSD, chiar daca in 436 de situatii au pierdut la greu la alegerile prezidentiale in localitatile in care primarii au mers la ei", a adaugat el.