Europarlamentarul Monica Macovei s-a intalnit, sambata, la Cluj, cu sustinatori din judetele Cluj, Alba, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj, pentru "stabilirea coordonatelor actiunii politice viitoare, prin infiintarea unei asociatii si a unui nou partid politic", anunta Agerpres. Monica Macovei a declarat, intr-o conferinta de presa, ca noua formatiune ar reprezenta alternativa la "ceea ce exista astazi politic in Romania".

"Noi vrem sa facem o alternativa la ceea ce exista astazi politic in Romania si suntem alternativa. De asta am venit astazi la Cluj, sa ne punem pe treaba, ne-am pus demult pe treaba. Stabilim baza filialei de nord-vest si ma refer la asociatie, ea va fi functionala din ianuarie 2015 si pana atunci ne organizam", a declarat Monica Macovei. Ea nu a dorit sa dezvaluie numele partidului pe care il infiinteaza.

Pe 7 noiembrie, tot la Cluj, Monica Macovei a declarat ca asociatia si partidul se vor baza pe principiile din programul sau de campanie electorala.

"Am constatat ca media de varsta a celor care m-au votat in tara este intre 18-35. (...) Pentru ei si pentru toti ceilalti, indiferent de varsta, am decis sa mergem mai departe si sa facem o asociatie bazata pe principiile cu care am pornit in campanie, o asociatie prin care sa aratam ca se poate, impotriva acestei clase politice, sa se faca politica pentru o Romanie dreapta, pentru o Romanie de nota 10, pentru o Romanie in care oamenii puternici, curajosi, talentati sunt pe primul loc si iau deciziile. (...) Va fi o asociatie ca forma de organizare, denumirea nu v-o pot spune decat dupa ce o inregistrez, sa nu o fure. (...) Va avea un consiliu director, care stabileste strategiile si actiunile mari ale asociatiei, membri fondatori, un director executiv. Acel board va fi al inteleptilor. Si vom avea filiale regionale, evident una si la Cluj, si pornim cu cei aproape 500.000 de votanti si cu voluntarii cu care deja lucram. (...) Obiectivul este sa luptam pentru ceea ce este normal in tara asta", a precizat, la acea data, Monica Macovei.

Potrivit acesteia, asociatia va functiona in paralel cu partidul pe care intentioneaza sa-l infiinteze.

  • Monica Macovei: Trebuie sa nu avem liniste pana nu sunt condamnati toti vinovatii de crimele din '89

Europarlamentarul Monica Macovei a mai declarat, sambata, ca toti cei care sunt vinovati pentru "crimele din decembrie 1989" trebuie condamnati.

"Marcam cei 25 de ani de la Revolutia din decembrie 1989 si trebuie sa multumim eroilor care au murit pentru libertatea noastra si ca sa nu fie pacat de sangele varsat, trebuie sa mergem mai departe, sa transformam Romania si trebuie sa nu avem liniste pana nu sunt condamnati toti cei vinovati de crimele din '89. Mai sunt in viata intre noi oameni care au omorat in decembrie 1989, oameni care au impuscat, care au schingiuit, au torturat si care sunt liberi. (...) Ma refer la toti, si cei care au tras, si cei care au dat ordin, si cei care au coordonat", a afirmat Monica Macovei intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj.