Daniel Suciu, deputat PSD de Bistrita, explica intr-un interviu pentru ziarul local Observator ca la alegerile prezidentiale "s-a invartit roata" fata de 2012: "In 2012, in iarna, au fost proteste, a fost la fel de multa ura, indreptate impotriva celorlati. Noi am fost beneficiarii unui val de antipatie indreptata impotriva PDL-ului. Acum s-a intamplat exact invers".

Tanarul deputat PSD a explicat cum a trait pe propria piele campania electorala in urma careia Victor Ponta a pierdut batalia pentru Cotroceni: "Nu mi-a convenit deloc sa am 34 de ani si sa merg in campanie si un om de 50 de ani sa ma scoata afara din curte urland dupa mine ca sunt un comunist nenorocit, in conditiile in care in 1989 eu aveam 9 ani... Si nu mi s-a intamplat o singura data. Am avut impresia ca platesc si platesc si alti colegi tineri pentru pacatele altora. Nu mi s-a parut deloc corect. Dar atunci cand faci politica iti asumi si asemenea lucruri... Oricum, nu e deloc frumos. E chiar umilitor".

Daniel Suciu sustine ca pierderea alegerilor a fost determinata de cateva greseli majore facute la nivel national: "Stiu ca am gresit ceva. Cand pierzi si mai ales cand pierzi la o diferenta atat de mare, e clar ca ceva a fost gresit... Cred ca ne-a costat enorm ceea ce s-a intamplat in Diaspora. Revolta celor de afara a venit si acasa. ... Sunt convins ca am facut greseli la nivel judetean, dar alegerile nu s-au pierdut pe greseli individuale in fiecare judet, ci pentru cateva greseli majore la nivel national.