Alina Gorghiu, noul presedinte al Partidului National Liberal, si-a lansat vineri o noua pagina de Facebook. Alina Gorghiu (36 de ani) este de joi noul presedinte al Partidului National Liberal. Tot in aceste zile, Gorghiu si-a inchis si blogul pe care erau postate initiativele sale din perioada USL.

"O noua etapa politica cere o pagina fresh de FB. Va invit sa ne scriem aici, deschidem o alta <> virtuala, dedicata noii calitati de copresedinte PNL, pe care o voi exercita in urmatorii doi ani", scrie Alina Gorgiu intr-o postare pe noua pagina.

Membra a partidului din 2002, Gorghiu a fost purtator de cuvant al PNL in campania pentru prezidentiale si prim-vicepresedinte al partidului. In 2001 a absolvit Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, dupa care a urmat facultatea cu acelasi profil de la Universitatea Pitesti, iar din 2012 este doctor in drept, titlu obtinut de la Universitatea Al. I. Cuza din Iasi.

Alina Gorghiu a intrat in cursa pentru sefia PNL cu o zi inainte de alegeri, moment in care Teodor Atanasiu s-a retras si i-a acordat sustinerea. Gorghiu a fost aleasa astazi, 18 decembrie, cu 47 de voturi, in timp ce contracandidatul sau Ludovic Orban a primit 28 de voturi. Alina Gorghiu a fost sustinuta de Klaus Iohannis, iar Ludovic Orban de Crin Antonescu. Gorghiu va fi co-presedinte al PNL, alaturi de Vasile Blaga, pana la Congresul partidului din 2017.