Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, a declarat joi ca primarii care au schimbat formatiunea politica "nu au ce sa pateasca", referindu-se la decizia Curtii Constitutionale privind OUG nr. 55/2014, relateaza Agerpres.

Dragnea a fost intrebat de jurnalisti ce se va intampla cu primarii care au schimbat formatiunea politica.

"Asteptam. In mod normal, nu au ce sa pateasca, pentru ca nu se poate aplica retroactiv. Asteptam motivarea Curtii si in functie de asta vom actiona", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali este neconstitutionala.

Potrivit deciziei CCR, Parlamentul urmeaza sa reglementeze prin legea de respingere masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curtii.

CCR a admis miercuri obiectia de neconstitutionalitate formulata de parlamentarii PNL si PDL si a constatat ca sunt neconstitutionale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali.