Klaus Iohannis o propune pe Alina Gorghiu pentru pozitia de presedinte al Partidului National Liberal, au declarat surse oficiale pentru B1TV. Anuntul lui Iohannis a fost facut miercuri seara, in timpul sedintei PNL. Postul de televiziune mai relateaza, citand surse din interiorul partidului, ca senatorul Teodor Atanasiu si-a retras candidatura pentru sefia formatiunii politice. In cursa ar ramane astfel Ludovic Orban, a carui candidatura a fost anuntata oficial, si Alina Gorghiu. Biroul Permanent al PNL va alege joi noua conducere.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

UPDATE Teodor Atanasiu: I-am propus si lui Ludovic Orban sa ne retragem si sa lasam locul unui tanar. Alina Gorghiu a fost sufletul campaniei electorale. Orban nu vrea insa sa se retraga. Gorghiu va fi interimar pana la urmatorul Congres al PNL care va avea loc in 2017.

UPDATE Ludovic Orban, dupa sedinta PNL: "Nu ma retrag din cursa pentru sefia PNL". Orban spune ca nimeni nu i-a cerut sa se retraga din cursa.

Pana in acest moment fusesera anuntati doi candidati pentru aceasta functie si anume Ludovic Orban si Teodor Atanasiu.

Pana acum, si-au anuntat candidatura senatorul PNL Teodor Atanasiu si deputatul PNL Ludovic Orban sustinut la scena deschisa de Crin Antonescu.

HotNews.ro a relatat miercuri, citand surse din PNL, ca in cursa pentru sefia liberalilor, viitorul presedinte urmand sa fie ales joi, ar urma sa intre un al treilea candidat din generatia tanara.

Potrivit surselor HotNews.ro, e nevoie de un candidat care sa vina in intampinarea asteptarilor populatiei, cei doi fiind perceputi ca fiind reprezentanti ai vechii generatii de politicieni. Potrivit surselor HotNews.ro, in discutie ar fi cel putin patru nume: Dan Motreanu, Eduard Hellvig, Alina Gorghiu si Cristian Busoi.

Potrivit EVZ, in emisiunea "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, Ludovic Orban și Alina Gorghiu au avut prima confruntare.

Ludovic Orban:Am o întrebare simpla, stimata colega: ati fi candidat la functia de presedinte al PNL daca nu v-ar fi sprijinit Klaus Iohannis?

Alina Gorghiu: Întrebarea este una extrem de simpla. N-am sa folosesc niciodata o sustinere public, dar daca ati spus-o, da, Klaus Iohannis sustine aceasta candidatura. De altfel, sunt invidioasa ca presedintele Crin Antonescu o sustine pe a dvs (...) Nu cred ca o candidatura tine de sustinerea cuiva sau nu, dar as fi iprocrita sa nu spun ca sunt încântata ca presedintele Klaus Iohannis, care a avut o pozitie destul de transanta astazi în interiorul partidului, opteaza pentru candidatura mea. Cum, de altfel, sunt recunoscatoare tuturor colegilor care au facut astazi pasul în a sustine public candidatura mea (...) Nu cred ca ne permitem luxul de rateuri în viitorul apropiat. Am toata încrederea ca lucrurile vor sta asa cum trebuie indiferent care va fi câstigatorul dintre mine si Ludovic Orban.

La finalul interviului sau de la emisiunea "Jocuri de Putere", Orban a afirmat: "As mai spune un lucru. Eu accept cu mare bucurie sa fiu înlocuit de cineva din generatia tânara cu o singura conditie: sa fie mai bun ca mine".