Presedintele ales Klaus Iohannis a revenit in tara duminica seara, dupa o vizita privata in SUA si ulterior in Germania, informeaza Digi24.

Carmen si Klaus IohannisFoto: Agerpres

Iohannis a efectuat o vizita privata in Statele Unite ale Americii, dupa care a ales sa petreaca patru zile in Germania. Presedintele ales a revenit duminica seara pe Aeroportul din Sibiu cu o cursa de linie Lufthansa pe ruta Munchen-Sibiu, noteaza turnulsfatului.ro.

Iohannis si sotia sa au calatorit la clasa economica. La sosire, presedintele ales a fost preluat de la aeroport de echipajul SPP.

Iohannis anuntase ca va participa pe 16 decembrie la Timisoara la ceremoniile dedicate implinirii a 25 de ani de la Revolutie.

Duminica, presedintele ales a postat pe pagina sa de Facebook un nou mesaj in care ii indeamna pe romani sa caute in arhivele personale imagini si marturii de la Revolutia din 1989.

"Anul acesta se implineste un sfert de veac de cand poporul roman si-a castigat dreptul la libertate. Va chem, asadar, sa ne amintim impreuna de iarna anului 1989 si de eroii neamului roman. Cautand in arhive fotografii din acele zile ale eliberarii noastre si folosind hashtag-ul#25deanidelibertate, sa punem laolalta imagini si marturii despre ce a insemnat caderea comunismului si nasterea democratiei romanesti!", este mesajul postat pe pagina lui Iohannis.