Deputatul PSD Miron Mitrea le-a spus, duminica, social-democratilor reuniti in CExN, ca va renunta la toate functiile politice, inclusiv la cea de vicepresedinte al Camerei, si ca este ultima data cand ia cuvantul in acest for statutar, potrivit unor surse participante la discutii, transmite Mediafax.

Miron MitreaFoto: Agerpres

Ulterior, Mitrea a confirmat jurnalistilor, dupa ce iesit de la sedinta, ca se retrage din politica incepand cu anul viitor.

Mitrea este vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Sursele citate au aratat ca Mitrea se retrage din functiile politice din cauza dosarului pe care il are in instanta si pentru a da un exemplu celor care au probleme cu Justitia, el aratand in CExN ca nu vrea sa afecteze imaginea PSD.

Miron Mitrea a fost condamnat in octombrie la doi ani de inchisoare cu executarea, decizia nefiind definitiva. El este acuzat ca, pe vremea in care era ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in guvernul Adrian Nastase, a primit drept mita circa 300.000 de euro, sub forma de lucrari de constructie la o casa apartinand mamei sale. Foloasele necuvenite ar fi provenit de la Irina Jianu, sefa Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), in schimbul numirii si mentinerii ei in functiile de inspector general adjunct, respectiv inspector general in cadrul ISC.