Social-democratii se reunesc duminica in sedinta Comitetului Executiv National (CExN), prilej cu care presedintele Partidului Social Democrat (PSD), prim-ministrul Victor Ponta, va prezenta formula Cabinetului restructurat, scrie Agerpres.

Discutiile pe marginea noului Cabinet si al Programului de guvernare pentru perioada 2015-2016 s-au purtat in cadrul sedintei Coalitiei de vineri, dar si in cursul saptamanii, la Palatul Victoria, in cadru restrans.

Conform unor surse, desi este dorit de Partidul Liberal Reformator (PLR), Ministerul Finantelor Publice ramane deocamdata la PSD, urmand sa fuzioneze cu cel al bugetului, condus in prezent de Darius Valcov.

O alta modificare care ar putea aparea este comasarea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice cu cel al Apelor, Padurilor si Pisciculturii, acesta urmand a fi preluat de PLR, alaturi de Ministerul Educatiei Nationale.

Unul dintre cele patru posturi de vicepremier va ramane liber, dupa plecarea Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) de la guvernare. In viitorul Cabinet este posibil sa ramana doua posturi de vicepremier.

Cabinetul Ponta IV, care ar urma sa fie prezentat luni in Parlament, isi va asuma bugetul elaborat de fostii ministri. Proiectul bugetului de stat ar putea fi votat la 21 decembrie.

"Noua structura a Guvernului va tine cont de actiunile prioritare. Nu facem actiunile dupa structura Guvernului, ci facem structura Guvernului dupa actiunile prioritare", a declarat vineri premierul Victor Ponta.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, ca principalul obiectiv al Comitetului Executiv National il reprezinta votul de incredere pentru membrii social-democrati ai Guvernului restructurat si a adaugat ca un alt subiect care va fi discutat il reprezinta propunerea privind separarea functiilor, administrativa de cea politica, la nivel de lideri de organizatii.