Presedintele Partidului Miscarea Populara, Elena Udrea, a declarat, sambata, dupa sedinta Colegiului National, de la Baile Tusnad, ca actualul Guvern Ponta "trebuie sa plece", intrucat "este lipsit e legitimitate", solutia propusa de PMP fiind un guvern de uniune nationala, relateaza Mediafax.

"Partidul Miscarea Populara crede ca actualul guvern este lipsit de legitimitate. Ca urmare, sustinem o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta. Consideram ca Guvernul Ponta trebuie sa plece. Solutia pentru guvernare din acest moment ar putea fi, in virtutea rezultatului alegerilor din 16 noiembrie, chiar daca a fost un vot nici pe departe pro-Iohannis si pro-PNL, ci anti-Ponta si anti-PSD, ca PNL sa isi asume guvernarea. Nici aceasta guvernare nu ar fi una legitima, pentru ca nu s-a dat un vot pe partide, dar, in virtutea faptului ca au presedintele incepand din 22 decembrie, ar putea sa-si asume aceasta guvernare", a explicat Elena Urdea.

Ea a mai spus ca solutia pe care PMP "o vede" in momentul de fata este aceea a unui guvern de uniune nationala, daca acesta isi va asuma obiectivele afirmate de partidul pe care il conduce si va promova legi care sa duca "la schimbarea clasei politice actuale".

"Un guvern de uniune nationala poate fi sustinut de PMP, daca acest guvern isi asuma obiectivele pe care noi le-am afirmat permanent in campaniile din vara, de la europarlamentare, cat si in campania de la prezidentiale, un guvern care sa promoveze legi care sa duca la schimbarea clasei politice din acest moment si anume: legea privind reducerea numarului de parlamentari la 300, asa cum s-a votat la referendum, legea privind transparentizarea finantarii partidelor politice, legea privind depolitizarea institutiilor publice, legea sanatatii si, in acelasi, timp, avand in vedere ultima situatie cu care ne-am confruntat cu totii in aceasta saptamana, o lege privind finantarea presei, o lege care sa inceapa un proces de transformare a presei intr-o presa independenta de presiunea politicului si o presa care sa nu mai fie obligata sa raspunda intereselor de grup, fie ca sunt interese de grup economic sau politic.Deci sunt obiective si proiecte de lege pe care PMP le va sustine si va sustine un guvern de uniune nationala care isi va asuma aceste obiective", a precizat Udrea.

Potrivit acesteia, Consiliul National al Partidului Miscarea Populara, desfasurat, sambata, la Baile Tusnad, a definit linia politica a partidului pe termen mediu si lung.

Elena Udrea: PMP este in opozitie cu PSD si PNL, stapanite de baroni locali

Elena Udrea a mai afirmat, sambata, la Baile Tusnad, dupa sedinta Colegiului National al partidului, ca PMP "este in opozitie" atat cu PSD, cat si cu PNL, pe care le considera "nereformate", "tributare practicilor politice invechite" si "stapanite de baroni locali".

"Am constatat ca PMP este in opozitie atat cu PSD, cat si cu PNL, doua partide pe care le consideram nereformate, doua partide tributare practicilor politice invechite, clientelare retelelor de partid si, in acelasi timp, doua partide stapanite de baroni locali", a declarat Elena Udrea, citata de Mediafax.

Ea a afirmat ca PMP este un partid nou, care a inteles "lectia" pe electoratul a dat-o clasei politice prin votul pentru presedintele Romaniei, si anume ca partidele politice au "obligatia" sa se reformeze, iar politicienii trebuie sa isi schimbe "modul in care actioneaza".

"Consideram ca atat PSD, cat si PNL ignora vointa acestui electorat, milionul de cetateni care au iesit in plus la vot, tocmai pentru a da semnalul ca nu mai vor o clasa politica asa cum este cea de astazi si ca vor politicieni care sa respecte electoratul si sa respecte dorinta acestui electorat de schimbare. Atat PSD, cat si PNL au dovedit ca nu tin cont de acest electorat la votul din Parlament prin care au respins proiectul PMP de lege privind votul prin corespondenta", a mai spus Udrea, adaugand ca astfel "PSD si PNL practic au ignorat dorinta romanilor".