PMP l-a exclus din partid, prin "vot unanim", pe europarlamentarul Cristian Preda, conform unui comunicat al formatiunii transmis sambata, si ii cere, "daca mai are putina onoare", sa renunte la postul de deputat european.

Cristian PredaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Colegiul National (CN) al PMP, forul decizional cel mai larg intre Congrese, a validat printr-un vot unanim propunerea de excludere din partid a lui Cristian Preda inaintata de Consiliul Executiv National (CEN). Decizia vine in baza aplicarii statutului partidului care prevede ca membrii partidului "au interzis sa actioneze in vreun fel care ar prejudicia indeplinirea obiectivelor PMP sau realizarea programului asumat. Membrii nu trebuie sa comita acte care provoaca daune Partidului, inclusiv daune de imagine"", se spune in comunicatul PMP, citat de Mediafax.

Astfel, se mai arata in comunicat, "prin declaratiile facute impotriva Partidului Miscarea Populara si a conducerii sale, prin sustinerea unui alt candidat la alegerile prezidentiale decat propunerea partidului, prin absenta de la sedintele forurilor partidului si prin pozitiile publice asumate care vin in dezacord cu deciziile luate in forurile statutare, domnul Cristian Preda a adus prejudicii grave de imagine PMP".

PMP sustine ca singurul scop al lui Preda a fost "obtinerea postului de europarlamentar, un post care ii asigura zeci de mii de euro pe luna de la Bruxelles".

"Folosirea PMP intr-o "strategie de conservare a mandatului de europarlamentar", asa cum chiar domnia sa a declarat, reprezinta una dintre actiunile care dovedesc lipsa de probitate morala a domnului Preda. De fapt, singurul sau scop a fost obtinerea postului de europarlamentar, un post care ii asigura zeci de mii de euro pe luna de la Bruxelles. In conditiile date, avand in vedere ca a fost ales pe lista Partidului Miscarea Populara pentru a ajunge in Parlamentul European, ii solicitam ca, daca mai are putina onoare, sa renunte la postul de europarlamentar", se afirma in comunicatul PMP.

Anterior in cursul zilei, deputatul Clement Negrut, secretar general al PMP, a declarat la sedinta Colegiului National, sustinuta la Baile Tusnad, judetul Harghita, ca "propunerea de excludere este strict legata de activitatea si actiunile care au lezat statutul Partidului Miscarea Populara, drept pentru care am luat in discutie abaterile disciplinare ale domnului Cristian Preda si a propus Consiliului National excluderea", relateaza Agerpres.

Vicepresedintele PMP Cristian Preda a solicitat recent in Colegiul National al partidului demiterea Elenei Udrea din fruntea PMP.

"Am fost singurul care am considerat ca ea (n.r. - Elena Udrea) trebuie sa fie demisa, ceilalti au considerat ca, dimpotriva, trebuie sa-i puna o coronita si sa o puna si prezidentiabil. Iarasi, am fost impotriva acestei candidaturi", a sustinut Preda.