Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, ca europarlamentarul Catalin Ivan este un "pusti obraznic", cu "cheita intoarsa de Vanghelie", si ca acesta nu intelege ca in PSD a inceput un proiect de "reforma profunda" care il va transforma in cel mai modern partid romanesc. Organizatia de Femei a PSD va solicita, duminica, CExN al PSD sa-l sanctioneze in mod "dur" pe Ivan pentru faptul ca le-a atacat, prin afirmatii publice, pe Gabriela Firea si pe Viorica Dancila, a precizat, sambata, Rovana Plumb, presedintele femeilor social-demorate, potrivit Mediafax.

"Catalin Ivan este un pusti obraznic, cu cheita intoarsa de Vanghelie, si care din pacate nu a reusit sa inteleaga ce a inceput in PSD. In PSD a inceput un proiect de reforma profunda care va face din acest aprtid cel mai modern partid din Romania", a spus Dragnea.

El a aratat ca nimeni din PSD nu mai accepta "sa se trezeasca cate un vorbitor pe la televizor si sa atace pe cineva din partid".

"Faptul ca si-a permis sa atace colege de-ale noastre - e ceva inacceptabil", a mai spus Dragnea, care a aratat ca CExN se va pronunta duminica in privinta sanctionarii acestuia.

"Cerem maine (duminica, n.r.) CExN al PSD sa ia o atitudine si o pozitie ferma de sanctionare a lui Catalin Ivan, care prin afirmatii publice, fara a exista discutii in PSD, a atacat doua dintre colegele noastre, pe Gabriela Firea si Viorica Dancila, care si-au facut pe deplin datoria, iar organizatia de femei a PSD solicita sanctionarea lui Catalin Ivan", a spus Rovana Plumb.

Ea a mai spus ca organizatia de femei a PSD o sustine in unanimitate pe Viorica Dancila pentru pozitia de lider al delegatiei PSD din Parlamentul European.

Intrebata ce sanctiuni are in vedere pentru Ivan, Rovana Plumb a precizat ca propunerea femeilor social-democrate vizeaza o sanctiune "dura", CExN urmand sa stabileasca despre ce sanctiune e vorba.

Ivan si Firea au avut un schimb de replici intr-o emisiune a Antena 3, contrazicandu-se pe tema propunerii presedintelui executiv al PSD Liviu Dragnea de separare a pozitiilor executive de cele politice.

Europarlamentarul a avut si o postare pe pagina sa de Facebook referitoare la posibilitatea ocuparii functiei de sef al grupului eurodeputatilor - pe care inca o detine - de catre Viorica Dancila.