Premierul Ponta i-a cerut ministrului delegat pentru Buget, Darius Valcov, sa elaboreze un proiect care sa prevada ca bugetul va fi transmis la Parlament numai in format electronic, metoda specifica perioadei moderne, si nu cu 40 de copii printate, ca in prezent, conform "regulamentelor invechite", potrivit Mediafax.

"Inteleg ca se printeaza toate exemplarele solicitate de catre membrii Biroului Permanent si o sa va rog sa facem si un proiect de lege, sa nu mai trimitem in forma asta, ci sa trimitem in forma electronica. Suntem in secolul 21 si faptul ca trebuie sa printam 40 sau cate a cerut Parlamentul...", a spus Ponta in sedinta de guvern.

Ministrul Valcov i-a spus ca fiecare parlamentar va primi proiectul de buget pe anul viitor in format electronic, stocat pe un CD, dar membrii biroului permanent trebuie sa primeasca proiectul si in forma tiparita, conform actualului regulament.

Proiectul de buget pe anul viitor a fost aprobat in sedinta de vineri a Guvernului. Guvernul a ajuns la un acord cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor sa creasca de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzand o alocare de 0,4% pentru cofinantarea proiectelor UE.