Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat joi ca principala problema a proiectului bugetului de stat pe 2015, initiat de Guvern, vizeaza suma alocata pentru investitii, in special cea pentru proiecte de infrastructura si construirea de autostrazi. Blaga a fost intrebat cum vede cifrele prezentate in cazul proiectului bugetului de stat pe 2015 initiat de Guvern.

"O problema generala, suntem nemultumiti de cuantumul sumelor alocate investitiilor, si asta este cea mai mare problema a bugetului din 2015 si, de fapt, a fost si a bugetului pe 2014 (...) Vom analiza foarte serios in comisiile noastre de specialitate bugetul si ne vom spune punctul de vedere in Parlament. Mai sunt patru ani si vom sarbatori cu mare fast, cum e si normal, si cu bucurie 100 de ani de la Marea Unire. Dar noi nu am reusit in 100 de ani sa facem o autostrada care sa treaca muntii. Ori, unul dintre obiectivele importante care trebuie sa stea in fata Romaniei, si pentru acelea cred ca domnul Iohannis va face ceea ce a promis, adica putere - opozitie sa stabilim prioritatile pe termen lung ale Romaniei, este sa legam impreuna intre ele provinciile istorice ale Romaniei prin autostrazi, si pe urma pe toate de Uniunea Europeana. Dar nimic nu am vazut din toate lucrurile astea in acest an", a declarat co-presedintele PNL.

Liderul PNL a fost intrebat cum vede faptul ca bugetul Administratiei Prezidentiale prevazut pentru 2015 este unul cu 9% mai mic decat anul acesta: "Nu este o dovada de prietenie fata de noul presedinte si noua Administratie prezidentiala", a raspuns Blaga.