Scriitoarea si jurnalista Tatiana Niculescu Bran a anuntat, pe Facebook, ca a acceptat propunerea lui Klaus Iohannis de a fi purtatoarea sa de cuvant.

Tatiana Niculescu BranFoto: Arhiva personala

Mesajul postat pe contul sau de Facebook:

"O stire despre mine (sper sa fie o veste buna)

Presedintele ales al Romaniei, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus sa-i fiu purtator de cuvant si consilier de comunicare. Sunt onorata ca s-a gandit la mine. Las deoparte cartea pe care ma apucasem s-o scriu, si devin, asadar, din purtatoare de cuvinte, purtatoare de cuvant."

UPDATE Presedintele ales, Klaus Iohannis, a confirmat pentru publicatia online Jurnalistan.ro, nominalizarea Tatianei Niculescu Bran pentru functia de purtator de cuvant al Presedintiei.

Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra. Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti.

In 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatura romana, "Spovedanie la Tanacu", urmat, in 2007, de Cartea Judecatorilor. Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru. "Spovedanie la Tanacu" a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat de asemenea filmul "Dupa dealuri (Beyond the Hills)", in regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012, potrivit prezentarii de pe site-ul editurii Polirom.

In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru "Brancusi contra SUA", o abordare inedita a celebrului proces cu acelasi nume intentat de Brancusi statului american in 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat Noptile Patriarhului (2011), In Tara lui Dumnezeu (2012), Spovedanie la Tanacu (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus in limba italiana), Cartea Judecatorilor (ed. a II-a, 2013) si Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut (2013).