Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, mentioneaza intr-o declaratie de presa transmisa joi ca, in legatura cu solicitarea presedintelui vizandu-l pe premierul Victor Ponta, "PSD aminteste ca Traian Basescu nu a fost niciodata in masura sa solicite demisia cuiva dupa votul din 2012".

"In legatura cu solicitarea demisiei premierului Victor Ponta, ceruta de catre presedinte, PSD aminteste ca Traian Basescu nu a fost niciodata in masura sa solicite demisia cuiva dupa votul din 2012 de la Referendum, cand 7,4 milioane de romani au votat pentru suspendarea sa. Din fericire, ramanerea lui Traian Basescu in functie nu mai dureaza decat cateva zile. In paralel cu incetarea mandatelor sale, speram sa se puna punct si politicii demagogice pe care a brevetat-o", a aratat purtatorul de cuvant al PSD in declaratia de presa de presa, citeaza Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca il roaga public pe Victor Ponta sa-si asume in calitate de presedinte PSD formarea unui nou guvern, "dar din care domnia sa sa lipseasca", pentru "binele" si "credibilitatea" Romaniei.

"Observ in ultimele zile ca domnul prim-ministru Victor Ponta a intrat intr-o frenezie a formarii unui nou guvern pentru a incerca sa schimbe impresia adunand farame de peste tot, de pe unde poate", a mentionat Basescu, in declaratia de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

El a adaugat ca "devine de neinteles frenezia cu care domnul Ponta incearca sa formeze un guvern in jurul domniei sale".

"Vreau sa spun ca politicianul Ponta este complet discreditat in interiorul Uniunii Europene. Este complet discreditat si prezenta domniei sale in fruntea Guvernului nu este decat un element de discreditare si pentru Romania, indiferent care este majoritatea in Parlament", a sustinut Basescu.

"Chiar daca sunt la sfarsit de mandat, (...) public il rog pe Victor Ponta sa-si asume in calitate de presedinte PSD formarea unui nou guvern, dar din care domnia sa sa lipseasca pentru binele Romaniei si pentru credibilitatea Romaniei", a mai spus Basescu.