​Europarlamentarul Siegfried Muresan (PPE), vice-presedintele Comisiei pentru Buget din Parlamentul European, i-a transmis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta prin care ii cere, in contextul elaborarii bugetului de stat pentru 2015, sa creeze un fond in vederea finantarii de stagii pentru tinerii antreprenori.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Prin acest program, orice tânăr antreprenor, care are o idee de afacere, va putea efectua un stagiu pe lângă un antreprenor de succes, pentru a învața cele necesare înființării propriei companii și a preveni eșecul. Programul pe care îl propun prevede finanțarea de la bugetul de stat a unor stagii de 3-6 luni pentru orice tânăr care are o idee şi un plan de afacere, având vârsta sub 35 de ani. Doresc ca programul să fie conceput, astfel încât să stimuleze mobilitatea tinerilor, dar să nu prevadă în mod necesar efectuarea stagiului pe lângă un antreprenor din altă regiune" explica Muresan in textul scrisorii.

El sustine ca este nevoie de masuri care sa duca la prevenirea somajului in randul tinerilor, nu doar pentru combaterea acestuia dupa ce a aparut.

"Astept de la dumneavoastra sa le aratati tinerilor romani ca au un viitor in tara lor. Romania nu isi poate permite ca dumneavoastra sa compromiteti sansele unei intregi generatiii de tineri romani", incheie acesta scrisoarea.

  • Citeste scrisoarea in documentul atasat