Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, a precizat, miercuri, ca presedintele PPDD, Simona Man, a transmis o scrisoare prin care instiinta conducerea acestui for legislativ asupra faptului ca in grupul PPDD au mai ramas doar sase deputati, el aratand ca in aceste conditii grupul nu mai poate exista, transmite Agerpres. El a mai spus ca, in conditiile in care unii membri ai PPDD au facut contestatii la Tribunal privind pierderea calitatii de membru, Comisia Juridica se va pronunta in legatura cu acest aspect.

"A fost o scrisoare de la Simona Man in care ne instiinteaza ca au ramas doar sase membri PPDD in Camera Deputatilor. Conform Regulamentului, in acest moment grupul PPDD nu mai poate sa existe, pentru ca, in conformitate cu legea, trebuie sa fie minimum zece", a spus Ciolacu.

In luna ianuarie 2014, la inceputul sesiunii parlamentare, si grupul PPDD de la Senat a fost desfiintat oficial, ca urmare a faptului ca 3 din cei 7 senatori PPDD au demisionat din partid si s-au inscris in UNPR si implicit in grupul PSD din aceasta Camera.

Liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochitoiu, si majoritatea membrilor acestui grup au demisionat, atunci, din partid, Vochitoiu sustinand ca decizia a fost luata deoarece exista riscul ca grupul PPDD din senat sa se desfiinteze.