Presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Cilea, lider de aproape 10 ani al organizatie judetene a PSD, a decedat miercuri dimineata, la ora 6:00, la Spitalul Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea, in urma unei boli incurabile, anunta Agerpres.

Ion CileaFoto: Agerpres

Ion Cilea s-a nascut in Ocnele Mari, in 1945, si in cursul acestui an a fost diagnosticat cu cancer.

Cilea a fost presedintele Consiliului Judetean Valcea din anul anul 2008 si lider al organizatiei PSD Valcea din anul 2005.

Presedintele executiv al PSD Valcea, deputatul Constantin Radulescu, a declarat, pentru Agerpres, ca social-democratii valceni sunt in stare de soc.

"Este o drama, un om care toata viata si-a dedicat-o politicii, un om respectat de colegi, dar si de adversarii politicii. Domnul Cilea a reprezentat stanga valceana, este un vector al social-democratiei, un om care a fost interesat atat de interesul cetatenilor, dar si de soarta judetului in functia pe care valcenii i-au acordat in doua scrutine. Mai mult, desi stia ca este bolnav si a fost sfatuit de prieteni si de colegi sa renunte pentru a se putea trata si a se gandi la propria sanatate, domnul Cilea a preferat sa ramana in prima linie si sa fie aproape de oameni si sa se zbata pentru soarta principalelor obiective ale judetului. Politic, nu mai trebuie spus ca PSD Valcea este una din cele mai puternice organizatii din Romania si asta se datoreaza in mare parte stilului domnului presedinte Ion Cilea", a spus Radulescu.

Acesta a mai adaugat ca Ion Cilea a fost mentorul sau in politica.

"Sunt extrem de trist si public o spun pentru prima data, dincolo de relatiile politice administrative pe care le-am avut cu domnul Ion Cilea, acesta semana leit cu bunicul meu. Am tinut foarte mult la acest om pentru ca i-am fost alaturi in toate proiectele mari pe care le-a avut si aveam si aceasta afinitate legata de asemanarea fizica cu bunicul meu pe care l-am iubit enorm. Valcea pierde una dintre cele mai importante personalitati. In fata bolii crunte si incurabile, Ion Cilea a dat o lectie tuturor. A stat drept si demn in fata fatalitatii, ceea ce dovedeste ca spiritul lui nu a fost infrant", a mai spus deputatul Constantin Radulescu.

Cilea a fost inginer agronom de profesie si pana in 1989 a fost director al mai multor societati cu profil agro-industrial. A fost printre primii membrii ai FSN in 1990, partid unde si-a inceput ascensiunea politica. In anul 2000 devine vicepresedinte al PSD Valcea, iar in 2005 este ales presedintele organizatiei judetene. In anul 2009, a fost ales pentru patru ani vicepresedinte al PSD la nivel national.

Cilea a fost presedintele Consiliului Judetean Valcea din anul 2008, dupa ce anterior fusese vicepresedinte al acestui for. El este al doilea presedinte al Consiliului Judetean Valcea care decedeaza in timpul mandatului, dupa ce in anul 2008 conservatorul Dumitru Buse a murit in ultimele zile de mandat tot in urma unui cancer la colon