Parlamentarii PSD au decis, marti, cu doar o abtinere, apartinand lui Miron Mitrea, ca formatiunea sa ramana in continuare la guvernare, au precizat pentru Mediafax surse social-democrate.

Decizia a fost luata la sedinta grupurilor reunite ale Partidului Social Democrat, la care a fost prezent si premierul Victor Ponta.

Conform surselor citate, Ponta a propus in cadrul reuniunii ca pana pe 19 decembrie in Parlament sa se dea votul pe proiectul legii bugetului si pe noua structura a guvernului.

UPDATE Ponta, intrebat despre abtinerea la vot a lui Mitrea: E un om experimentat si a vazut foarte multe

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, referitor la faptul ca Miron Mitrea s-a abtinut la votul din sedinta grupurilor parlamentare ale PSD privind ramanerea la guvernare, ca acesta "este un om experimentat si a vazut foarte multe", relateaza Mediafax.

Intrebat daca stie de ce Miron Mitrea s-a abtinut la votul privind ramanerea la guvernare, Ponta a aratat ca nu a apucat sa vorbeasca cu Mitrea.

"Nu am apucat, un om experimentat si a vazut foarte multe", a spus Victor Ponta.

Potrivit lui Ponta, parlamentarii UNPR au anuntat ca raman in formula de guvernare si ca doresc sa-si pastreze cele doua portofolii.

"Colegii de la UNPR au anuntat ca raman in formala de guvernare si ca doresc sa-si pastreze cele doua portofolii pe care le au acum, la egalitate cu PC si PLR. In ceea ce priveste programul cu care dorim sa continuam, ceea ce va pot garanta, ca in buget nu se maresc taxe si impozite, ca avem acoperire bugetara pentru tot ceea ce este adoptat, reducerea CAS, profitul reinvestit, alocatiile pentru copii si ca obiectivele le stabilim in aceasta coalitie", a aratat Ponta.

El a mai spus ca nu a discutat inca despre portofolii si cine va ocupa acele protofolii pentru ca ar insemna sa puna "carul inaintea boilor".