Senatorul Mircea Geoana a declarat vineri ca functia sa, de Inalt Reprezentant al premierului, 'a incetat'.

'Nu voi mai fi in guvern. A fost o chestiune pe care am acceptat-o din dorinta de a da un pic de credibilitate actiunii guvernului. Ea este formala, in mare masura. Puteti considera ca ea a incetat. Nici nu a fost o functie foarte activa. Am folosit-o extrem de selectiv in chestiuni importante pentru romani', a spus Geoana, la Senat, citat de Agerpres.

Mircea Geoana a fost exclus din PSD ca urmare a deciziilor luate joi in cadrul Comitetului Executiv National al acestui partid.

Pe 12 februarie a.c., senatorul PSD Mircea Geoana fusese numit, printr-o decizie a premierului Victor Ponta, Inalt Reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica.

O serie de voci critice au afirmat ca Mircea Geoana ar fi primit aceasta functie pentru a-si pastra locuinta de la RA-APPS.

Potrivit deciziei respective, publicate in Monitorul Oficial, postul ocupat de Geoana a fost infiintat in cadrul Cancelariei premierului, fiind vorba despre o functie onorifica si neremunerata.

In document, se mentioneaza ca Inaltul Reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica are urmatoarele obiective: promovarea unor obiective economice regionale ale Romaniei, tinand seama de interesul mediului de afaceri din Romania de a accesa noi piete, inclusiv din perspectiva initiativei de creare a unui coridor economic denumit generic 'Noul Drum al Matasii'; organizarea in Romania a unor conferinte anuale in domeniul economic, care sa atraga personalitati din domeniul politicii internationale si mediului de afaceri; participarea la proiectele Guvernului privind promovarea Romaniei in strainatate in vederea atragerii investitiilor straine; cooperarea cu organizatii ale mediului civic, economic si academic pentru promovarea relatiilor Romaniei cu tari cu economii emergente; promovarea oportunitatii de afaceri in Romania in cadrul unor evenimente din mediul economic sau in relatie cu organizatii internationale.