Klaus Iohannis a sugerat vineri ca majoritatea parlamentara se va schimba in 2015, precizand ca exista "suficiente instrumente constitutionale care pot fi folosite" pentru a nu fi declansate alegeri anticipate.

"Cel tarziu in 2016 eu sunt convins ca PNL va castiga alegerile si problema va fi rezolvata. Dar este foarte posibil sa ne imaginam ca deja in 2015, prin schimbari de abordare a grupurilor parlamentare, sa se schimbe majoritatea si atunci absolut constitutional se poate schimba guvernul printr-o motiune de cenzura", a declarat presedintele ales, care efectueaza o vizita la Chisinau, la postul de televiziune Moldova 1.

Acesta a notat ca "majoritatile se constituie in Parlament, de regula in urma alegerilor", dar in prezent se poate observa ca actuala majoritate este formata din mai multe partide. "Putem sa ne imaginam situatii cand aceasta majoritate se schimba", a comentat el.

Intrebat daca este posibila organizarea de alegeri anticipate in cursul anului viitor, Iohannis a raspuns ca nu, in conditiile in care "exista suficiente instrumente constitutionale care pot fi folosite".

Klaus Iohannis a precizat insa ca el nu are nevoie de o majoritate parlamentara pentru a fi presedinte, desi isi doreste o majoritate si un guvern cu care sa lucreze "foarte bine" "pentru a rezolva aceste mari probleme pe care inca le are Romania".