Co-presedintele PNL Vasile Blaga a asigurat, joi, la Adevarul Live, ca formatiunea sa nu va primi "traseisti" si nu va face o alta majoritate in legislativ aducand parlamentari din alte partide sau zone politice in PNL, transmite Agerpres. Blaga a adaugat ca, deocamdata, se stie ca "in Parlament exista o larga majoritate in jurul PSD, declarata ca atare".

Vasile Blaga si Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

"In primul rand, vreau sa lamuresc o problema vehiculata in spatiul public, am si discutat ieri cu domnul presedinte Klaus Iohannis.(...) Nu vom primi traseisti, deci nu vom face majoritati aducand parlamentari din alte partide, din alte zone politice in PNL, exclus. Pe de alta parte, cred ca domnul Ponta trebuie sa dea dovada ca tot ceea ce a promis in campania electorala este realizabil. (...) Pentru ca, de ce sa nu-l lasam pe domnul Ponta sa-si duca in aplicare maretul plan, prin prezentarea bugetului in Parlament ? Pentru ca, asa mincinos cum este, in ianuarie ar iesi sa spuna: pai eu stiam, dar nu m-a lasat PNL-ul ! Asta nu inseamna lasitate, inseamna responsabilitate", a declarat Vasile Blaga, intrebat daca noul PNL isi doreste sa intre la guvernare cat de repede posibil sau prefera sa astepte alegerile din 2016.

"Dar, pe de alta parte, chiar Ponta spune: saptamana aceasta vom decide daca vom ramane sau nu la guvernare. UDMR se strange si el, astazi, la Cluj, sa vada ce face. Cred ca are o problema si UDMR, adica electoratul maghiar a zis altceva. Unii... am vazut o declaratie a unui senator UNPR, care spune ca nu ar trebui sa mai guverneze actuala formula. Si atunci, trebuie sa fii pregatit. Domnul Predoiu, cu toate comisiile de specialitate ale noului PNL, lucreaza si un partid serios trebuie sa aiba oferta pregatita. Lucrul acesta se va intampla foarte repede, dar, din punctul meu de vedere si, pot sa va spun, din punctul de vedere al presedintelui Klaus Iohannis, doar constitutional. Adica nu pe sub masa. Evident ca noi, ca Opozitie, ne vom face datoria.(...) Pana-n februarie anul viitor, nu exista posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura. Dar, normal, mai ales cand o sa vedem bugetul si eu sunt convins ca Ponta o sa taie cheltuielile de investitii, pentru ca nu are in cap nimic de ceea ce inseamna o dezvoltare normala a Romaniei. (...) Cred ca nici acum, cand discuta, nu sunt interesati de oamenii liberi si omul liber inseamna omul care are un loc de munca, omul care nu sta dupa ajutorul social. O sa vedem daca lucrurile acestea se intampla in buget si atunci vom actiona in consecinta, dar nu prin a prelua traseisti de la alte formatiuni politice", a mai declarat co-presedintele PNL.

Vasile Blaga a adaugat ca PNL are pregatit un program de guvernare alternativ, care, de altfel, a fost creionat si in programul politic afisat de Klaus Iohannis.