Crin Antonescu afirma, intr-un interviu acordat DCNews.ro, ca l-a avertizat pe premierul Victor Ponta, la ruperea USL, ca s-ar putea sa-l coste ca nu l-a numit pe Klaus Iohannis vicepremier.

"Pana la urma, daca e sa discutam, hai sa discutam de dl Ponta! I-am spus la plecare (n.r. - ruperea USL): 'Vezi, nu vrei sa-l pui pe Iohannis vicepremier. Cine stie ce altceva va ajunge Iohannis si s-ar putea sa te coste si mai mult decat faptul ca nu l-ai pus vicepremier'", a spus Iohannis, in interviul acordat DCNews.ro.

In acest interviu, Antonescu a precizat ca USL s-a rupt din cuza ca Victor Ponta nu a acceptat schimbarea de catre PNL a ministrilor Daniel Chitoiu si Radu Stroe.

In ceea ce priveste noul sef al PNL, acesta trebuie sa fie "o figura relativ noua" dar "nu o persoana luata de pe strada, in sens politic, ci un om care sa aiba cunoasterea si experianta vietii politicii din Romania".

"Ar trebui sa fie un om care sa fi trait o buna parte, dupa 1990, in PNL. Un om care sa nu fie atat de cunoscut incat sa dea sentimentul de deja-vu, sa fie erodat. Toti oamenii care sunt in prim-plan de multi ani sunt erodati. Toti suntem, intr-un fel sau altul, erodati. Rezultatula alegerilor prezidentiale 2014 arata acest lucru. Nu a fost doar un vot anti-Ponta", a argumentat el.

In opinia sa, Victor Ponta "a facut greseli enorme si a comis imoralitati politice", dar "acest vot a fost si impotriva lui Basescu, si impotriva lui Antonescu, si impotriva lui Melescanu, impotriva oricui"

Crin Antonescu crede, totodata, ca PNL ar trebuie sa preia guvernarea "imediat".