Singurul roman pe care l-ar ajuta real suspendarea lui Traian Basescu "ar fi exact Traian Basescu, deoarece ar redeveni personaj central si ar strange o sustinere electorala importanta pentru urmatoarele sale planuri politice", a spus, marti, pentru agentia Mediafax, presedintele PC Daniel Constantin.

Daniel ConstantinFoto: Agerpres

"Pentru Traian Basescu, o suspendare urmata de o campanie electorala pentru demitere ar fi cel mai frumos cadou la final de mandat, intr-un moment in care se incheie un ciclu politic. Ar redeveni personaj central, ar strange o sustinere electorala foarte importanta pentru urmatoarele sale planuri politice si, nu in ultimul rand, n-ar fi demis pentru ca referendumul nu ar fi validat", a argumentat presedintele PC.

El a adaugat ca Traian Basescu ar fi singurul roman pe care "l-ar ajuta" suspendarea sa.

"Cred ca singurul roman pe care l-ar ajuta real suspendarea lui Traian Basescu ar fi exact Traian Basescu", a mai spus liderul PC.

Anterior, Constantin declarase ca nu exista, in momentul de fata, in PC un curent favorabil demersului de suspendare a presedintelui Traian Basescu, aratand ca in urma cu cateva saptamani existau motive si ingrijorari pentru a face acest lucru, dar acum contextul este altul.

Intrebat, dupa sedinta Biroului Executiv al PC, in legatura cu faptul ca Dan Voiculescu a indemnat PC sa mearga mai departe cu demersul de suspendare a presedintelui Traian Basescu, Daniel Constantin a spus ca la sedinta s-a discutat foarte putin acest aspect si colegii nu au ridicat aceasta problema.

"S-a discutat foarte putin acest aspect, colegii nu au ridicat aceasta problema. Sigur ca au fost colegi care au adus-o in atentie, dar nu a existat, in momentul de fata, un curent favorabil. Sigur ca, acum cateva saptamani, domnul Tariceanu a pornit acest demes, au fost colegi din PC care au agreat si chiar au semnat cererea la momentul respectiv pe care a inaintat-o dl Tariceanu si care se afla undeva in circuitul Parlamentului, pentru ca existau atunci anumite motive si ingrijorari. Astazi, contextul politic este cu totul si cu totul altul si colegii din PC nu au simtit nevoia unui astfel de demers in momentul de fata", a mai declarat presedintele PC.

Dan Voiculescu, aflat in inchisoare, a scris luni pe blogul sau ca actuala majoritate parlamentara trebui sa decida saptamana aceasta suspendarea presedintelui Traian Basescu, altfel "istoria va retine complicitatea PSD, UNPR, PC, UDMR la faptele comise de Basescu in deceniul rusinii", referindu-se la cei zece ani de mandat ai acestuia. "Daca politicienii nu au reusit sa inteleaga rolul malefic al lui Basescu pana acum, sa o faca, macar in ultimul ceas", afirma Voiculescu