Jurnalistul Rares Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea Tv, scrie, marti, pe Facebook, dupa ce premierul Victor Ponta l-a acuzat ca ar fi ofiter acoperit, ca "Daca domnul Ponta doreste sa ma faca sa vorbesc, credeti-ma ca il ajut mai mult decat Traian Basescu sau Ludovic Orban sa ii fie rusine sa iasa pe strada." Rares Bogdan mai scrie, pe Facebook, ca "Nu pot sa-mi imaginez ca a ajuns cineva in fruntea Guvernului avand coeficientul de inteligenta al unui storcator de fructe.

HotNews.roFoto: Hotnews

"

Redam integral cele doua postari ale lui Rares Bogdan pe Facebook, ca reactie la acuzatiile premierului ca jurnalistul Realitatea Tv ar fi ofiter acoperit:

"Am devenit tinta directa a lui Victor Ponta. Asa raspunde premierul Romaniei la comentariile si dezvaluirile mele si ale romanilor din diaspora, vis-a vis de prezenta lui in Dubai. La cat sunt eu de vorbaret si "descoperit", cine sa ma ia pe mine sa joc un rol sub acoperire? :))

Domnul Ponta considera probabil ca cei 3 milioane de romani din afara granitelor sunt toti ofiteri acoperiti, pentru ca pozele primite de mine pe reteaua de socializare Facebook sunt de la doi romani.

In clubul Cavalli, de unde am primit si nota de plata, fotografia este trimisa de Amon Mircea, un sibian. El a postat pe Internet si povestea intregii nopti a domnului Ponta. Colegul meu Lucian Mandruta a discutat cu Amon Mircea pana aseara tarziu. Omul era ingrijorat ca va fi dat afara, din fericire a scapat. Managerii clubului au fost mai inteligenti decat premierul Romaniei si si-au dat seama ca omul nu a facut nimic ilegal - a postat o nota de plata si a vorbit despre vizita premierului Romaniei, un VIP, acolo, la acel club.

Domnul Ponta, pentru a iesi din aceasta ecuatie, incearca sa arunce cu noroi. Sa fie lucrurile clare: daca as fi fost ofiter de informatii as fi fost cat se poate de mandru de aceasta chestiune, dar lucram intr-o structura de informatii, nu in presa. Mergeam in SRI, la SIE, la 0962, la alte structuri. Atata vreme cat lucrez in presa sunt jurnalist, asta nu intelege domnul Ponta. De cariera mea nu s-au ocupat cei de la SIE.

Nu a trebuit sa vina George Maior sa ma ajute sa devin premier, nu a trebuit sa vina ofiterii de legatura de la Paris ca sa ma transfome dintr-un procuror slab sau prost, cum a fost domnul Ponta, intr-un politician, nu a trebuit sa ma duca nimeni de mana la domnul Adrian Nastase in birou sa ma faca sef al Corpului de Control. La mine lucrurile sunt foarte simple. Eu sunt jurnalist, am o cariera de 12 ani in jurnalism si raman jurnalist.

Astfel de lucruri il descalifica pe domnul Ponta. El ar fi trebuit sa spuna lucruri mult mai simple: de ce nu au putut vota romanii din diaspora, si sa nu dea explicatii puerile. Trebuia sa ne explice de ce a mintit ca merge cu familia pentru a se odihni - si am apreciat acest lucru - si in realitate dantuia in doua dintre cele mai exclusiviste si scumpe cluburi din Abu Dhabi si Dubai. De ce ne-a explicat ca va merge alaturi de familie pentru a se retrage, dar dansul era langa Sebastian Ghita si langa o bruneta focoasa.

Daca domnul Ponta doreste sa ma faca sa vorbesc, credeti-ma ca il ajut mai mult decat Traian Basescu sau Ludovic Orban sa ii fie rusine sa iasa pe strada."

"Am ajuns si "Ofiterul acoperit" din mintea domnului Ponta :)))

Premierul clandestin al Romaniei imi aminteste de un banc cu doua dudui: "cum se spune corect, Iran sau Irak?" "La ce?". Cu scuzele pentru doamnele in chestiune, insa domnul Ponta nu are nicio scuza! Nu pot sa-mi imaginez ca a ajuns cineva in fruntea Guvernului avand coeficientul de inteligenta al unui storcator de fructe.

Inteleg frustrarile sale, am fost tentat o perioada sa-i dau credit vazand in el un semnal ca generatia tanara de politicieni are o sansa. Din pacate, aceste smecherii de gradinita nu mai pacalesc pe nimeni si, din nefericire, imi arata ca depresia de care aveam senzatia ca este atins, omeneasca, dupa un asemenea insucces, nu este reala. Omul e doar speriat ca ar putea pierde totul si cauta vinovati oriunde in afara de propria oglinda.

Speram sa aud din gura domniei sale, dupa ce a afirmat ca o perioada, pesedistii trebuie sa taca, ca se caieste, ca regreta ca i-a tratat pe romani ca pe niste parameci, ca pe niste amibe. Insa e doar dornic de sange si se comporta sub demnitatea unui om politic de anvergura pe care o pretinde. Acest om imi provoaca o mila nesfarsita si sper ca Dumnezeu sa-i dea gandul cel bun! Cainta nu este niciodata tardiva.

Dupa 25 de ani de democratie originala, daca tragem linie, rezultatul da cu virgula. Nebuloasele din constiinta premierului Romaniei sunt atat de adanci incat ma cutremur. Iar lipsa de respect fata de o tara intreaga, fata de 5 milioane de alegatori care i-au acordat increderea, este o crima. Dupa doua saptamani de erori de strategie care i-au fost fatale, in momentul cand militantii sai plangeau din cauza pierderii alegerilor premierul Romaniei s-a hlizit in tarile calde, dand impresia ca nu-l intereseaza nimic.

Si nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa se vada spionat peste tot. Spionat de peste 3 milioane de romani din Diaspora, "agenti acoperiti" dupa mintea acoperita de nebuloasa a domnului Victor Viorel Ponta acesta nu intelege ca a fost a doua razbunare a Diasporei pe care domnia sa a sfidat-o si a umilit-o pe 2 si 16 noiembrie cu buna stiinta. L-am banuit ca are dubla personalitate in momentul cand a votat una ca premier, si alta ca deputat, in chestiunea Rosia Montana.

Dar m-am inselat. Omul este doar lipsit de caracter si complet fara busola in viata. Un biet pacalici. Drum bun, domnule Ponta! Mergi cu Dumnezeu!"

Victor Ponta a lansat, marti dimineata, un atac la jurnalistul Rares Bogdan de la Realitatea Tv, care a publicat duminica, pe pagina sa de Facebook, presupusa nota de plata achitata de premier intr-o noapte intr-un clux de lux din Dubai, in valoare de 2.

690 de euro, echivalentul a peste 11.900 RON: "De cand domnul Turcescu s-a deconspirat, a ramas domnul Rares Bogdan, ofiter acoperit, care se ocupa de aceste lucruri", a afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca a fost in concediu in Dubai "pe banii lui, nu pe banii Guvernului". Premierul a sustinut ca "Toate minciunile pe care le-ati auzit - note de plata, ati stat sa panditi avionul privat care vine din luna. Toti cei care ma cunosc de 40 de ani stiu ca nu beau whisky, poate alti presedinti."