Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut, marti, o convorbire telefonica cu Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe si integrarii europene al Republicii Moldova. Bogdan Aurescu a aratat ca, in spiritul Parteneriatului Strategic dintre Romania si Republica Moldova, a dorit ca primul contact diplomatic in noua sa calitate sa fie realizat cu sefa diplomatiei de la Chisinau, Natalia Gherman. In cursul discutiei au fost analizate directiile principale ale cooperarii bilaterale, fiind remarcate progresele inregistrate in ultimul an pe toate proiectele importante de interes comun, se arata intr-un comunicat al MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a evidentiat reusitele de exceptie ale Republicii Moldova in procesul integrarii europene, confirmate in 2014 prin liberalizarea vizelor si semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, si a exprimat speranta ca alegerile legislative de duminica, 30 noiembrie, vor aduce reconfirmarea sprijinului popular pentru optiunea europeana si reformista. A asigurat totodata pe omologul de la Chisinau ca proiectele de asistenta din partea Romaniei vor continua pe linia deja stabilita si a evocat in acest sens cele 4 memorandumuri in valoare de 7 milioane de euro, semnate pe 14 noiembrie 2014, la Chisinau, in cadrul ultimei vizite efectuate in calitate de secretar de stat pentru afaceri strategice, mai informeaza MAE.

Cei doi ministri au convenit sa se intalneasca pe 1 Decembrie 2014, la Chisinau, pentru continuarea dialogului privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral. Aceasta va fi prima vizita oficiala a ministrului Bogdan Aurescu dupa preluarea mandatului.