Copresedintele PNL Timis si liderul democrat-liberalilor timiseni, Constantin Ostaficiuc, si-a anuntat, vineri, retragerea din toate functiile politice pe care le-a detinut pana acum.

"Ma retrag din functia de presedinte al PDL si din cea de copresedinte al PNL Timis. Raman in aceasta echipa care trebuie sa duca mai departe idealurile care s-au nascut duminica, in ziua votului pentru Presedintia Romaniei. Am luat aceasta decizie pentru ca am considerat ca partidul este asezat solid, ca este nevoie sa-si dea drumul, impreuna cu cei din vechiul/noul PNL, consider ca trebuie sa se intareasca si sa domine viata politica in urmatorii multi ani. Iar eu cred ca am construit aceasta echipa si cred ca e momentul sa se testeze singura" a declarat Ostaficiuc, citat de Agerpres.

El a precizat ca "n niciun caz conducerea noului PNL Timis nu va fi asigurata doar de Nicolae Robu" acestuia urmand sa i se alature un nou copresedinte, potrivit statutului.

Constantin Ostaficiuc este cercetat de DNA, alaturi de parlamentarii Cornel Samartinean si Alin Popoviciu, in dosarul Aeroportul, pentru abuz si instigare la aceasta infractiune.